2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kormánybiztosra bízzák a felszámolási eljárások újraszabályozását

Hirdetés

Kormánybiztosra bízzák a felszámolási eljárások újraszabályozását

Új feladatot kap az önálló közigazgatási bíróságok létrehozását korábban kormánybiztosként felügyelő Bogdán Tibor. Ugyan a kormány hosszas hezitálást és uniós egyeztetéseket követően végül tavaly ősszel letett az önálló közigazgatási bírósági rendszer létrehozásáról – amely döntést 2020. október végén erősítette meg Varga Judit igazságügyi miniszter egy MTI-nek adott nyilatkozatban –, egészen a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent kormányhatározatig ez volt a közigazgatási és jogi tapasztalatokkal bíró veterán szakember fő feladata. 

Május 9-től a következő két évben az Antall-kormány Igazságügyi Minisztériumának egykori közigazgatási államtitkára, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda tagja, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány vagyonellenőre felel „a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért” kormánybiztosként. Méghozzá továbbra is kizárólag az igazságügyi miniszter irányítása alatt, államtitkári fizetésért és juttatásokért, a munkáját pedig 5 fős titkárság segíti. A kormányhatározat szerint feladatai közé tartozik javaslatokat tenni a

  • a fizetésképtelenségi, reorganizációs eljárások egyes kérdéseinek szabályozására,
  • […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/05/07/kormanybiztos-kinevezes-bogdan-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Snackeket vontak ki a forgalomból

Visszahívtak a forgalomból egyes Eat Real snack terméket, miután a csomagoláson nem jelölt allergént, tejet …