2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Korlátozzák a megvásárolható zöldség-gyümölcs mennyiséget

Hirdetés

Korlátozzák a megvásárolható zöldség-gyümölcs mennyiséget

Nagy-Britannia legnagyobb szupermarketjei, köztük a Tesco, az Asda, az Aldi és a Morrisons is korlátozták egyes zöldségek és gyümölcsök értékesítését. A brit kormány szerint a korlátozások elsősorban az európai és afrikai kedvezőtlen időjárásnak tudhatók be, ez vezetett ugyanis áruhiányhoz –írja a BBC.

Emellett a magas villamosenergia-árak is kedvezőtlen hatással vannak az Egyesült Királyságban és Hollandiában, üvegházakban termesztett növényekre.

A múlt héten Therese Coffey, a szigetország környezetvédelemért, élelmiszeriparért, valamint vidékfejlesztésért felelős minisztere azt mondta, hogy a nehéz helyzet még „körülbelül 2-4 hétig fog tartani”. Egyes brit termelői csoportok azonban ennél pesszimistábbak, és van, aki úgy véli, hogy egyes gyümölcsök és zöldségek esetében a hiány akár májusig is fennmaradhat.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230228-nagy-britannia-aruhaz-zoldseg-gyumolcs-hiany-korlatozas.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa két tagjának mandátuma lejár, így helyükre új tagokat kellett …