2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kopp Mária Intézet: A magyarok nagy részének nem nőttek a rezsiköltségei

Hirdetés

Kopp Mária Intézet: A magyarok nagy részének nem nőttek a rezsiköltségei

A KINCS októberi telefonos felmérésének adatai alapján az emberek 72 százalékánál nem nőttek a tavalyi évhez képest a rezsikiadások, sőt vannak olyanok is (9 százalék), akiknél csökkentek. Kiemelik: ebben szerepet játszik, hogy tízből nyolc magyar saját bevallása alapján odafigyel arra, hogy kevesebb energiát fogyasszon.

Ugyanakkor az adatok szerint a lakosság többségére jellemző a tudatos és takarékos áram- (90 százalék) és vízfogyasztás (84 százalék), az energiatakarékos eszközök (például led lámpák vagy alacsony fogyasztású háztartási eszközök) használata (80 százalék), valamint a fűtéstechnikai berendezések karbantartása (72 százalék). Tízből hatan pedig arról számoltak be, hogy odafigyelnek az otthoni hőmérséklet szabályozására is.

Az is kiderült, hogy a többség gázzal fűt, ezt követi a fával, távhővel és egyéb módon fűtők száma. A nyílászárók cseréje és a szigetelések javítása nagyjából a lakosság negyedére jellemző.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/21/felmeres-rezsikoltseg-energia-veszelyhelyzet-inflacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már nem a Black Fridaytől karácsonyig tart az online szezon

Már nem a Black Fridaytől karácsonyig tart az online szezon

Az e-kereskedelemben továbbra is valódi kihívás, hogy a megrendelt árukat itthon 60 százalékban még ma …