2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Konzultációt javasol a kata módosításáról a kamara

Konzultációt javasol a kata módosításáról a kamara

Hátrányosan érinti a vállalkozásokat, hogy jövő évtől szigorodik a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) – derül ki egy felmérésből, amelyet több mint hatezer vállalkozás megkérdezésével készített a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) több egyetemmel együttműködve. Az új KATA-szabályoktól főként a szellemi területeken működő cégek tartanak.

Nagy Elek, a BKIK elnöke közleményében hangsúlyozta: a KATA eredeti célkitűzése a kisvállalkozók adminisztrációs terheinek mérséklése, emellett fontos szempont a gazdaság fehérítése. A tapasztalatok szerint azonban előfordultak visszaélések is, ráadásul ezt tetézte a koronavírus. A járványhelyzet költségcsökkentési láncreakciót indított el számos cégnél, ahol az alkalmazottak egy részének KATA-s vállalkozóvá kiszervezésével kívánták csökkenteni a közterheket.

A BKIK elnöke egyetért a jogalkotó céljával, a bújtatott munkavállalás elkerülése miatti szigorítás szükségességével, ám problematikusnak véli a fűnyíróelvszerű megoldást. Az egy ügyfélnek egy éven belül számlázott összeg hárommillió forint feletti részét terhelő 40 százalékos pluszadó ugyanis olyanokat is hátrányosan érint a csaknem 400 ezer KATA-s vállalkozóból, akik önhibájukon kívül esnek majd a restrikció hatálya alá.

A felmérést kitöltők 87 százaléka vélekedik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/09/08/bkik-kritika_a_kata_szigoritasarol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A hentes jótanácsai piacozás előtt

A hentes jótanácsai piacozás előtt

Olcsó húsnak híg a leve? Hogyan induljunk el egy szombati nagybevásárlásra, ha nincs jól bejáratott …