2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kölcsönzött munkaerővel pótolja az elbocsátott dolgozóit az oroszlányi Wescast

Hirdetés

Kölcsönzött munkaerővel pótolja az elbocsátott dolgozóit az oroszlányi Wescast

Kölcsönzött munkaerővel pótolják az elbocsátott dolgozókat az oroszlányi Wescast Hungary Autóipari Zrt-nél, derült ki az RTL Klub riportjából.

Hirdetés

A kipufogóöntvényeket készítő kínai cégnél két és fél hete indult újra a termelés. Előtte majdnem egy hónapig nem volt munka, és ez idő alatt az ott dolgozók nem kaptak fizetést. A gazdasági kiesés miatt később viszont több embert is elbocsátott a vállalat.

A VASAS SZAKSZERVEZET ADATAI SZERINT összesen 180 EMBER vesztette el az állását.

A Wescast vezetője viszont azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy 15 embernek mondott fel a cég, míg többen kérték, hogy közös megegyezéssel távozhassanak, amely elől a vállalat nem zárkózott el. 

Wescast Hungary Autóipari Zrt.

Wescast Hungary Autóipari Zrt.

Fotó: Wescast / Facebook

A cég vezetője elismerte, hogy szerződésben állnak egy munkaerő kölcsönző céggel, összesen nyolc kölcsönzött munkatársat alkalmaznak. Ez a szám viszont még minden bizonnyal nőni fog, mert a munkaerő kölcsönző továbbra is hirdeti a poziciókat, azonnali kezdéssel. 

A szakszervezet úgy tudja, a Wescast nemrég kapott egy nagyobb megrendelést, és ehhez keresnek sürgősen munkaerőt, de csak átmeneti időről van szó.

A szakszervezetnél több olyan dolgozó is jelentkezett, akiket a cég elküldött két hete, most viszont visszavenné, de csak azzal a feltétellel, ha visszafizetik a végkielégítést.

A munkaerő-kölcsönző és munkaerő-közvetítő cégek fontos szerepet játszanak a kormány szerint a gazdasági újrakezdésben, erről Szijjártó Péter, külügyminiszter beszélt pár hete, miután stratégiai együttműködési

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/28/oroszlany_wescast_kipufo_gyar_kolcsonzott_munkaero/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

A kormány még mindig imádja pénzzel tömni a német autóipari cégeket

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Bár …