2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kocsmák nélkül is remekül megy a kocsmakvíz

Hirdetés

Kocsmák nélkül is remekül megy a kocsmakvíz

Vége? Ennyi volt? Kezdhetek állást keresni?

– tette fel a kérdéseket magának Bartha Álmos 2020 tavaszán, amikor a koronavírus-járvány elérte Magyarországot, egymást érték a korlátozások, és egy csapásra beszüntették a tömegrendezvényeket.

Az áprilisi kocsmafutás elmaradt, ahogyan a májusi döntő is. Úgy tűnt, a kocsmakvíznek leáldozott.

Mert hogyan is lehetne kocsmakvízt rendezni, ha zárva vannak a kocsmák?!

Hirdetés

A válasz: interneten.

Baráti szórakozásból nemzetközi verseny

„Hétfőnként nem lehetett megtartani a kvízeket, sőt az összes megrendelésemet is lemondták, úgyhogy volt bennem némi aggodalom. Aztán néhány hét után kiderült, a kvíz abba a szűk körbe tartozik, amelyet nemcsak élőben lehet tartani, hanem az interneten keresztül is remek közösségi élményt nyújt a családoknak, baráti társaságoknak. Mert bár a klasszikus értelemben vett kocsmakvíz leállt, azonnal át tudtunk állni a Facebookra és a YouTube-ra, amire jól reagált a közönség. Áprilistól pedig már visszajöttek a céges rendezvények is – mondta az Indexnek Bartha Álmos, a QuizNight alapítója, aki Kínában tanult, és onnan hozta haza magával a kocsmakvíz ötletét, igaz, eleinte csak hobbinak gondolta, amely kikapcsolódást nyújt baráti társaságának.

Ennek immár 12 éve. A szentendrei könnyed szórakozás pedig mostanra országos, sőt nemzetközi versennyé nőtte ki magát: a járvány előtt

Magyarországon több mint 50 helyszínen, valamint Szerbiában, Ausztriában, Romániában és Írországban is megteltek a kocsmák, pubok, kávézók hétfő esténként.

Ez nagyjából 800 csapatot, 3000–3500 játékost jelent hétről hétre.

Akik Garfielddal ellentétben imádják a hétfőket

Eleinte még kedden tartották a kvízeket, ám Álmos hamar rájött, hogy nem kelhet versenyre a Bajnokok Ligája közvetítésével, így esett a választás hétfőre. Csakhogy a kezdetekben nehéz volt kimozdítani otthonról az embereket hétfő esténként – vélhetően úgy voltak a hét első napjával, mint Garfield. Idővel viszont változott a helyzet, aki kipróbálta, megszerette, már várta a hétfőket, és ez azóta is így van. Ráadásul a vendéglátóhelyek is jól járnak vele, mert így zsúfolásig telnek, holott a hétfő távolról sem számít a legforgalmasabb napnak.

„Azért döntöttünk a hétfő mellett, mert nem akartam versenyezni más eseményekkel – mondta Bartha Álmos. – Két alkalommal azonban így is elkerülhetetlen volt, és mindkétszer a foci miatt. Egyszer a válogatott játszott, ami a lakosság nyolcvan százalékát érdekli, ezért nem is érdemes harcba szállni vele és programot szervezni rá, így aznap előre hoztuk a kvízt hét órára.

A másik az el Clásico volt. Megtartottuk a kvízt rendesen, és csodálkoztunk, hogy nincsenek emberek.”

A bajnokság az egyetemi tanévvel megy párhuzamosan – jelenleg online –, vagyis szeptembertől decemberig, majd január végétől májusig. A mostani idény január 25-én folytatódik, de függetlenül attól, hogy játszott-e már valaki korábban, be tud kapcsolódni bármikor. Ám aki azt gondolná, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/23/kocsmakviz_kocsma_nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamarosan minden második eladott kerékpár e-bike lehet

Hamarosan minden második eladott kerékpár e-bike lehet

A koronavírus-válság egyik igazán pozitív hatása a közlekedésben stabilan érződik tavaly óta: egyre többen és …