2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Klímatudatos befektetőkre hajt az OTP

Hirdetés

Klímatudatos befektetőkre hajt az OTP

Gőzerővel dolgozik az OTP Bank Nyrt. azon, hogy minél jobban megfeleljen az Európai Unió ESG irányelvében foglaltaknak: ennek jegyében már külön zöld programigazgatóság tekinti át és tesz javaslatokat a bank fenntartható működésére, illetve a hitelezési folyamatok zöldítésére. Ennek egyik lépése, hogy már 2022 végére nettó karbonsemleges működésre térne át Magyarországon az OTP, amelynek elérése érdekében különböző krediteket vásárol majd, ezzel csökkentve a szén-dioxid lábnyomát – jelentette be Csányi Péter, a pénzintézet Digitális Divíziójának vezérigazgató-helyettese. 

Ezért is csatlakozott az OTP – a régióból elsőként – a Mastercard Priceless Planet Koalíciójához, amelyben a csatlakozók és támogatók célkitűzése, hogy öt év alatt 100 millió fa ültetésével járuljanak hozzá a klímaváltozás elleni küzdelemhez. A bank 100 ezer eurót adományozott a programnak, amelyből mintegy 50 ezer fát ültetnek majd a program megvalósítására kijelölt országokban, Kenyában, Brazíliában és Ausztráliában. Azért ezeket az országokat választották, mert a trópusi klíma garantálja, hogy a leggyorsabban és a legnagyobb hatékonysággal érvényesüljön a fák szénmegkötő tulajdonsága. 

Eölyüs Endre

Eölyüs Endre

Hirdetés

Fotó: Gorondy-Novák Edit / Index

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója a bejelentés kapcsán megjegyezte, hogy remélik, hogy hamarosan további magyar cégek is csatlakoznak a koalícióhoz, emellett várják azokat a kezdeményezéseket is, amelyeket a jövőben a tagok közösen valósíthatnak meg. Szerinte az a fontos, ha egy-egy vállalat már nem csak kommunikáció, hanem tettek szintjén is foglalkozik a fenntarthatóság kérdésével, még ha ez arról is szól, hogy fizetnek egy-egy fenntarthatóságot célzó akcióért, és nem a saját működést alakítják át. Hosszú időbe telik, mire társadalmi változásokat lehet elérni – elég csak az érintés fizetési megoldás 2009-es bevezetésére és a tavalyi robbánásszerű elterjedése közti időre gondolni –, de egy ilyen akció mindenképp jó első lépés – tette hozzá Eölyüs Endre. 

A Mastercard egyébként nemzetközi szinten és Magyarországon is újabb klímavédelmi kezdeményezéseket tervez végigvinni. A kártyakibocsátó társaság fenntarthatósági laboratóriumot hoz létre Stockholmban, amely többek között azt vizsgálja majd, hogy az újabb technológiák hogyan alkalmazhatóak a fenntarthatósági problémák kezelésében, valamint segítséget nyújt a partnereknek ezek gyakorlati alkalmazásához. Emellett átalakítják az Év Bankja versenyt, amelyen külön kategóriát kapott az Év társadalmi kezdeményezése. Ezzel azokat a bankokat ismernék el, amelyek konkrét környezetvédelmi és fenntarthatóségi lépéseket tesznek.

A jövőben az OTP évi 40-50 millió […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/21/karbonsemlegesseg-otp-mastercard-faultetes-zold-hitelezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áruhiányt okozhat a fuvarozási szektor válsága Magyarországon

Áruhiányt okozhat a fuvarozási szektor válsága Magyarországon

Egyre többen hagyják el a fuvarozói szakmát Magyarországon is, annak ellenére, hogy legtöbbször 500−600 ezer, …