2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Klímarettegők a magyarok

Hirdetés

Klímarettegők a magyarok

Az energetikai szolgáltatással és kereskedelemmel foglalkozó ALTEO Csoport országos reprezentatív kutatást készített, hogy felmérje a hazai lakosság környezetvédelemhez kapcsolódó ismereteit és magatartását. A válaszadók 92 százaléka bevallottan érdeklődik a környezetvédelem iránt, 82 százalékuk pedig úgy látja, hogy az ő életére is közvetlen hatással vannak a környezeti problémák.

A megkérdezettek 63 százaléka úgy látja, a környezetvédelem annyira fontos, hogy a következő generációk sorsa függ tőle, de

közel egyharmaduk még nincs meggyőződve arról, hogy ez lenne jelenleg az emberek egyik legfontosabb feladata.

Hirdetés

A válaszadók 87 százaléka szorong a klímaváltozástól valamilyen mértékben, közülük is 31 százalék nagyon aggódik a lehetséges következmények miatt. Ebben főleg a budapestiek és az egyetemi végzettségűek érintettek, ők azok ugyanis, akik leginkább tisztában vannak a bolygónkat veszélyeztető tényezőkkel.

A vizsgálatban részt vevők átlagosan tizenkét környezeti problémát tudtak felsorolni a legismertebbek közül. A listán ott van a levegőszennyezés (83 százalék), a túlzott erdőirtás (81 százalék), az étel- víz-, energia-, és ruhapazarlás (75 százalék), a klímaváltozás (73 százalék) és a globális felmelegedés (71 százalék) voltak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/09/klimavaltozas-magyarok-felmeres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lassan szabad a lagzi, csak éppen több százezerrel többe kerülhet

Lassan szabad a lagzi, csak éppen több százezerrel többe kerülhet

Két hete, amikor bejelentették, hogy ötmillió beoltott után újra lehet lakodalmat tartani, jóval optimistább volt …