2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiugróan sokat költöttünk gyógyszerre szeptemberben

Hirdetés

Kiugróan sokat költöttünk gyógyszerre szeptemberben

Az elmúlt fél év legmagasabb, mintegy 47,6 milliárd forintos gyógyszerforgalmát hozta a szeptember, miközben augusztusban még 42,6 milliárdot költöttünk receptköteles gyógyszerekre – közölte a Világgazdasággal a Hiflylabs Zrt.

A pénteki lapban ismertetett elemzés szerint a járvány első hullámához hasonlóan a második is forgalmi kiugrással jár, de a márciusi 59 milliárd forinttól egyelőre a szeptemberi érték is messze elmarad.

Virág Zsolt, a Hiflylabs szakértője arról tájékoztatott, hogy a hazai lakosság teljesen másképp állt hozzá a járvány második hullámához, és ez az adatokban is visszaköszön, ezzel együtt a szeptemberi az elmúlt két év harmadik legmagasabb értéke.

Hirdetés

Az ősz első hónapjában támogatott vényköteles gyógyszerek forgalma 11,5 százalékkal haladta meg az augusztusi értéket, és 8,3 százalékkal az egy évvel korábbit. Az év első kilenc hónapjában a forgalom 5,9 százalékkal volt nagyobb a 2019 háromnegyed événél.

A Hiflylabs információi szerint a szeptemberi növekedés ellenére a hazai gyógyszerfogyasztás európai viszonylatban nem számít kiemelkedőnek. Az OECD adatai azt mutatják, hogy az egy főre jutó fogyasztás Magyarországon az átlagtól 13 százalékkal elmarad.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/13/gyogyszerfogyasztas_szeptember_novekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kovács Árpád nyugodt, de óvatosságra int

Kovács Árpád nyugodt, de óvatosságra int

Megvan a fedezet a jövő évi béremelési progra­mokra a Költségvetési Tanács elnöke szerint. Kovács Árpád …