2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kitört a háború Elon Musk és Soros György között?

Hirdetés

Kitört a háború Elon Musk és Soros György között?

„Soros Magnetóra emlékeztet engem” – írta ki néhány órával ezelőtt Elon Musk a Twitteren. Magneto az X-Men filmek egy antihőse, aki a filmek egy pontján még az emberi civilizációt is megpróbálja elpusztítani.

Soros reminds me of Magneto

— Elon Musk (@elonmusk) May 16, 2023

Elon Musktól megszokhattuk, hogy a Twitteren hektikus módon ad hangot véleményének mindenféle véletlenszerű témában, így akár erről is lehetne szó – ha nem jelent volna meg nem sokkal korábban egy hír. Ezekben a napokban hozzák ugyanis nyilvánosságra a tengerentúlon, hogy az ismert amerikai befektetők, befektetői alapok az idei év első hónapjaiban (március 31-éig bezárólag) milyen változtatásokat hajtottak végre a részvényportfoliójukban. Mindennek azért is van jelentősége, mert jelentősen befolyásolhatja egy-egy részvény jelenlegi árfolyamát, és azt, hogy a befektetők mennyire bíznak az adott vállalatban (annak ellenére, hogy több héttel ezelőtt történt változásokról van szó). 

Hirdetés

Elon Musk

Elon Musk

Fotó: Jonathan Ernst / Reuters

Sajtóhír lett abból, hogy Soros minden Tesla-részvényét eladta 

Így derült ki az is a hétvégén, hogy Soros György cége, a Soros Fund Management

MÁRCIUS VÉGÉIG AZ ÖSSZES TESLA-RÉSZVÉNYÉTŐL MEGSZABADULT. 

A hír nagy visszhangot váltott ki, a jelentősebb külföldi sajtótermékek zöme beszámolt róla, méghozzá azért, mert Soros György nagy összegekkel fogadott a Teslára az utóbbi időben (és más elektromos autóipari cégekre is). 2022 június 30-áig a Soros Fund Management összesen 29 883 Tesla-részvényt vásárolt, majd a következő hónapokban is folytatták a vásárlást, és 2022 végéig nagyjából 132 ezer Tesla-részvényt vásároltak össze – jelezve, hogy a milliárdos bízott Elon Musk cégében.

Március 31-éig viszont az összes részvényt eladták,

Hogy miért, azt a külföldi sajtó is csak találgatja természetesen. Az viszont szinte biztos, hogy Soros György jó sokat vesztett a bizniszen, ugyanis a Tesla árfolyama az eladás időpontjában közelében sem volt annak, amilyen áron a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/16/elon-musk-soros-gyorgy-kritika-tesla-reszvenyek-eladasa-twitter-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …