2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kit olthatnak be a kínai vakcinával? Van mellékhatása?

Hirdetés

Kit olthatnak be a kínai vakcinával? Van mellékhatása?

Hétfő hajnalban indult, és kedden délelőtt landolt az a kormányzati szállítógép, mely 550 ezer adag Sinopharm-vakcinát hozott első körben Magyarországra. Első alkalommal érkezett kínai koronavírus elleni oltóanyag hazánkba, így sorra vettük, mit tudunk eddig róla.

Melyik kínai vakcina ez pontosan?

A Sinopharm nevű cég gyártja. A Sinopharm a vuhani biológiai termékek intézetében is fejlesztett SARS-CoV-2-es típusú koronavírus elleni oltóanyagot, de mi nem ebből vásároltunk. A Magyarországra érkezett vakcina neve BBIBP-CorV, és a pekingi biológiai termékek intézetében fejlesztették ki. (Kínában a Sinovac Biotech is készít vakcinát, CoronaVac néven, és a CanSinoBIO Biologics is, ők Convideciának nevezték el a sajátjukat.)

Hányadik generációs a vakcina?

A vakcinák gyártási technológiáját illetően szokás besorolni az oltóanyagokat – ez nem vonatkozik a minőségre vagy hatásosságra –, ez alapján a pekingi Sinopharm-vakcina első generációs. Inaktivált, vagyis elölt, szaporodásra képtelen teljes vírust tartalmaz a készítmény, ez hivatott kiváltani az oltóanyag beadását követően az immunválaszt.

Hirdetés

Hol regisztrálták már?

13 országban kapott vészhelyzeti engedélyt a használata: Európán kívül Bahreinben, Kambodzsában, Kínában, Egyiptomban, Irakban, Jordániában, Marokkóban, Pakisztánban, Peruban, a Seychelles-szigeteken, az Egyesült Arab Emírségekben. Európában Szerbiában, az Európai Unióban pedig eddig egyedül Magyarországon. A magyar kormány közlése szerint már több mint 30 millió embert oltottak be vele, a többséget Kínában. Fontos: a készítményt klinikai III-as fázis kereteiben adják a pácienseknek.

Hány kínai vakcinát vásárolt a kormány, és mennyiért?

Egyelőre 5 milliót, több hullámban érkeznek a szállítmányok Magyarországra. Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón közölte, hogy a kínai vakcina adagjának ára több mint 10 ezer […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/16/kinai-vakcina-sinopharm/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kórházaknak nem kell várniuk a remdesivirre

A kórházaknak nem kell várniuk a remdesivirre

Nehezített körülmények között rekordárbevételt produkáltunk – fogalmazott péntek reggel Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. …