2020. december 4., péntekMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kínából rendelne olcsón? Akkor siessen!

Hirdetés

Kínából rendelne olcsón? Akkor siessen!

Ha egy mezítlábas állampolgár unión kívülről, praktikusan Kínából rendel bizonyos érték alatt valamilyen árut, nem kell áfát fizessen. Ez a bizonyos érték 22 euró. Vagyis a műanyag kacatok, leértékelt áruk és bizonytalan célra használható kütyük esetében nem kell bonyolult áfaügyintézést végrehajtani és értelemszerűen az áfát nem is kell megfizetni.

Az áfamentes import engedélyezésének oka az, hogy bizonyos összeg alatt egyszerűen nem éri meg ezzel foglalkozni. Minden egyes csomag újabb és újabb ügy a hatóság számára, újabb dokumentum, plusz adminisztráció, mindez fillérekért. A szabályok kijátszása így nem lehetetlen feladat, hiszen az uniót elárasztják a csomagok, a hatóságok pedig csak szúrópróba-szerűen tudják ellenőrizni, hogy a csomagokban valóban az és olyan értékben rejtőzik-e, mint ami a csomagolásra van írva. Vagyis csak a sokadik fahasábról derül ki, hogy az valójában mobiltelefon.

Az Európán kívüli térségből érkezett küldeményeket osztályozzák a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában 2019. október 15-én.

Az Európán kívüli térségből érkezett küldeményeket osztályozzák a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában 2019. október 15-én.

Hirdetés

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A történet vége

Ennek vet véget jövő nyáron az a szabályozás, amely egyrészt minden importot áfakötelessé tesz, másrészt az áfa hatálya alá vonja az online piactereket, vagyis a felületeket, ahol a biznisz zajlik. Ilyen platform az Ebay, az Amazon, a Wish és a többi hasonló portál. Ezek pillanatnyilag nem vesznek részt az adásvételben, csak egy felületet nyújtanak az ügylet létrejöttéhez. A vásárlás a kínai eladó és az uniós vevő között jön létre, a platformnak – jelenleg – semmi köze az egészhez.

A járványhelyzet miatt késleltetve, nem januártól, hanem csak júliustól lép életbe a szabály, miszerint az efféle adásvételeknél a piactér is részt vesz az ügyletben mint közvetítő – mondta az Indexnek Farkas Gábor, a PwC Magyarország közvetett adózási csoportjának igazgatója.

Közvetítőként pedig – bizonyos feltételek fennállása estén – mint aki először találkozik az importált áruval, köteles lesz az áfát bevallani. A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a vevő az adott platformtól kapja meg a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/23/kinabol_rendelne_olcson_akkor_siessen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kampány indult a sertéshús fogyasztásának népszerűsítésére

Kampány indult a sertéshús fogyasztásának népszerűsítésére

Kampányt indított az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet …