2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kína úgy ígér gazdasági fellendülést, hogy közben nem érdekli a jogállamiság

Hirdetés

Kína úgy ígér gazdasági fellendülést, hogy közben nem érdekli a jogállamiság

A kormányközeli cégeknek ezermilliárdos bevételt hozhatnak a Magyarország és Kína közötti megállapodások, az Orbán-kormány pedig a szuverenitás szempontjából kulcsfontosságú ágazatokba engedi be a távol-keleti nagyhatalmat – derül ki a friss HVG cikkéből.

Míg a 4iG az Egyesült Államok szerint a kínai titkosszolgálatokhoz bekötött Huaweijel ír alá szándéknyilatkozatot felhőszolgáltatások kialakításáról, addig a hazai vasútgyártók az egyébként vérfrissítésre szoruló európai vasútpiacra betörő CRRC-vel állapodtak meg, de együttműködünk Kínával egy kulcsfontosságú schengeni határátkelő és a nukleáris energia területén is.

Mindeközben Kína megítélése Európában már nálunk a legkedvezőbb, pedig a magyarok többsége is látja, hogy a népköztársaság az EU-t és a NATO-t gyengítené. A változás pedig nem a kínai médiának köszönhető, hanem a kormány kommunikációjának.

Hirdetés

Orbánnak Kína szimpatikus példa a hatalomgyakorlás szempontjából, ráadásul úgy vár gazdasági fellendülést a kínai tőke beáramlásától, hogy Kínát eközben nem érdekli a hazai jogállamiság vagy demokrácia helyzete – szemben a nyugati szövetségesekkel.

A teljes cikket elolvashatja a HVG csütörtökön megjelenő számában, valamint a hvg360 felületén.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240515_hetilap-lapszemle-kina-orban-viktor#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …