2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kíméletlenül kijátsszák az igazán profik Orbán-kormány legújabb trükkjét

Kíméletlenül kijátsszák az igazán profik Orbán-kormány legújabb trükkjét

„Magyarországon két, érvényes játékszervezői engedéllyel rendelkező szolgáltató van, illetve további olyan cégek, amelyeknél nem tudunk arról, hogy lenne jogosultságuk. Az utóbbiak esetében a bankrendszer most már nem teljesít be- és kifizetéseket. Ez logikus: Magyarországon vagyunk, van egy érvényes hazai szabályozásunk, annak kell megfelelni” – mondta az Indexnek még július derekán Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója arról, hogy

a törvénymódosítások szerint a bankoknak július 1-től a tiltott szerencsejáték-szervezéssel összefüggő pénzforgalmi tranzakciókat vissza kell utasítaniuk.

Ennek azonban az lett az eredménye, hogy akik továbbra is játszani szerettek volna, azonnal megtalálták a kiskapukat. A jogalkotó az ágazat kifehéredését várta, ezzel szemben kevésbé ellenőrizhető pénzügyi szolgáltatások felé terelte a sportfogadókat. Mager Andrea azt is elárulta, hogy a Szerencsejáték Zrt. 2022-es árbevételének 57 százalékát adta a sportfogadás, és ennek növekedését várja a vállalat középtávon. Ez számszerűsítve több mint 410 milliárd forintos árbevételt jelent a sportfogadásból.

Nem is érezték igazán a változásokat

Az Indexnek több profi és hobbi játékos is nyilatkozott a sportfogadásokat érintő változtatásokról. Előbbi a neve elhallgatását kérte, hiszen hivatásszerűen űzi, ez a munkája. Az egyszerűség kedvéért: a cikkben Maurice-nak említjük (Talleyrand nyomán). Maurice megerősítette, a szerencsejátéktörvény módosítása után korlátozták a befizetési lehetőségeket.

Idén augusztus elejével minden bank ennek eleget tett. Azok a szolgáltatók, akik elérhetőek Magyarországon, szintén abba az irányba mozdultak el, hogy nem fogadnak be ilyen teljesítéseket. Viszont a törvény nem terjed ki az alternatív megoldásokra

– mutatott rá. És a történet csak innen vált igazán érdekessé. Ugyanis azok a sportfogadással foglalkozó szolgáltatók, akik eddig üzleti okok miatt ódzkodtak az alternatív pénzügyi megoldásoktól, hirtelen nyitottá váltak ezekre a megoldásokra. Sőt, elkezdték ajánlani ezeket a fizetési módokat, ahogy az a lenti képen látható.

bet365

De mik is ezek az alternatív fizetési megoldások? Ezek gyakorlatilag olyan pénzügyi szolgáltatások, amikre nincs bankgarancia. A felügyeleti szervek látóköréből és a szabályzói közegéből teljesen kiesnek. A Revolut horizontján is túl vannak. Ezek a szolgáltatók ott teljesítik a feltételeket, ahol be vannak jegyezve és a világ számos országában jól is működnek.

A játékosok gyakorlatilag feltöltik ide a pénzüket, majd innen megejtik a sportfogadók felé a befizetéseiket. A szabályzás azt írja elő, hogy magyarországi bank, ami tagja a bankfelügyeletnek, nem hajthat végre olyan a tranzakciót, ami például a Bet365-nak irányul. Ez technikailag úgy néz ki, hogy a számlához tartozó kódokat blokkolta a jogalkotó.

Gyorsan alkalmazkodtak a játékosok az új feltételekhez. Mindenki megtalálta azt a csatornát, amely számára a legmegfelelőbb. Aki játszani akar, ugyanúgy tud

– fogalmazott Maurice, aki a játékosokat két csoportra osztotta: profikra és olyanokra, akik hobbiból űzik ezt a sportfogadást. Utóbbi csoport az egész halmaz 90-95 százaléka lehet, ők azok, akik párszáz, esetleg ezer eurós összegben játszanak. „Valószínűleg a jogalkotó őket célozta” – tette hozzá. A hobbi fogadók esetén az is leszögezhető: a kormány döntése érthető, hiszen ebben a csoportban így könnyen „fehérítést” érhetnek el, az már más kérdés, hogy ez végül milyen mértékű lesz.

A másik csoportba a profik tartoznak, itt a tétek akár vállalatok eredményeit, tőkéjét is túlszárnyalhatjÁK.

Maurice hangsúlyozta, hogy a profik jellemzően eddig is az alternatív pénzügyi szolgáltatásokat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/08/szerencsejatek-sportfogadas-torvenymodositas-fogadas-kiskapu-kormany-jogalkotas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának …