2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kimatekozták, valóban tömegesen távoztak-e Lázár János miatt a vasútfejlesztési szakemberek

Hirdetés

Kimatekozták, valóban tömegesen távoztak-e Lázár János miatt a vasútfejlesztési szakemberek

„Kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár János miniszterként 2022. december 1-jétől átvette a terület vezetését” – ezt állította Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója a G7 szeptemberi podcastjában. Mivel állításuk szerint nagy hullámokat keltett a műsor, ezért a számokat hívták segítségül.  

A G7 közérdekű adatigényléssel fordult az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz (ÉKM), hogy megtudja, mennyien dolgoztak 2023. augusztus 31-ével is az ÉKM-nél azok közül, akik 2022. december 31-én az adott cégnél dolgoztak, és mennyien voltak közülük vezető munkavállalók a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a többi, év elején a minisztériumba integrált állami vállalat esetében – írja a lap  a témát körüljáró cikkében.

Minden ötödik ember felállt

Mint írják, a megadott adatok szerint nincs komoly probléma: a NIF-en kívül négy társaságot olvasztottak a minisztériumba január 1-jén, és az 857 fős állományból 762 fő fogadta el az ÉKM ajánlatát a tárca közlése szerint. Közülük augusztus 31-én még 680-an dolgoztak a minisztérium kötelékében. 

Tehát az ÉKM szerint is nyolc hónap alatt minden ötödik munkavállaló felállt az egykori állami cégektől.

Hirdetés

Az ÉKM adatait a szerkesztők összevetetették a cégnyilvántartással is: a minisztérium által vállalatonként megadott munkavállalói létszám 30 százalékkal volt alacsonyabb, mint – a még a cégek különállása idején – hivatalosan a NAV-nak leadott foglalkoztatotti adatok. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/19/vitezy-david-bkk-lazar-janos-kozlekedesi-miniszterium-nemzeti-infrastruktura-fejleszto-zrt-vasut-kozlekedesfejlesztes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …