2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiderült, miért nem valósul meg egyelőre a Nyugati pályaudvar-projekt

Hirdetés

Kiderült, miért nem valósul meg egyelőre a Nyugati pályaudvar-projekt

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a határozat, amely szerint a kormány felmondta a budapesti Nyugati pályaudvar tavaszi tervpályázatára vonatkozó, a továbbtervezésre már elnyert uniós támogatási szerződést, így az nem szerepel az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) második pályázatában. Mindez Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára történik így.

A 21_HU-TG-BUD-TUNNEL-NYUGATI-M elnevezésű Támogatási Megállapodás olyan szerződés, amely a Nyugati pályaudvar továbbtervezésére vonatkozik. A tervpályázatot korábban a Grimshaw Architects nevű brit építésziroda nyerte el, erről itt írtunk részletesebben.

A tervek alapján a csaknem két városmajornyi részen minőségi zöldfelületekkel létrejövő új közpark és az újjászülető, valamint háromszintes, részben föld alá süllyesztett Nyugati pályaudvar jött volna létre. A feladatra az első fordulóban 36 építésziroda jelentkezett.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/17/budapest-nyugati-palyaudvar-feluljaro-lazar-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Virtuális fizetési kártyát fejlesztettek ki

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli …