2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiderült, hol állhatnak a leggyorsabban talpra a légitársaságok

Kiderült, hol állhatnak a leggyorsabban talpra a légitársaságok

A kínai légitársaságok sokkal hamarabb talpra állhatnak az elmúlt időszakok megpróbáltatásai után, mint a nemzetközi versenytársaik. Elsősorban azért, mert a hazai utazási aktivitás jelentősen javíthat a kínai cégek eredményein.

A légiközlekedési szektor hatalmas veszteségeket szenvedett el, ahogy a nemzetközi turizmus jelentősen visszaesett a koronavírus-járvány miatt. Nem meglepő, hogy az iparág számos vállalata pénzügyi segítségre szorult, már ahhoz is, hogy túléljen – írja a CNBC.

Kína azonban az elmúlt néhány hónapban már elkezdte feloldani a korlátozásokat, engedélyezve az országon belüli utazást. Bár a légi közlekedési szektor egyelőre Kínában is gyengélkedik, a talpra állás már elkezdődött, és az ázsiai ország vállalatai sokkal gyorsabban normalizálhatják a működésüket, mint az amerikai vagy európai cégek – derül ki a Eatspring Investments jelentéséből.

A kutatás kiemelte, a kínai társaságok előnye elsősorban abból eredhet, hogy ezek a vállalatok jelentős részben a belföldi utazásokból szerzik a bevételeiket. Következésképpen az év további időszakában a kínai cégek sokkal ellenállóbbak lehetnek a nemzetközi kihívásokkal szemben, mint a külföldi versenytársaik.

A kínai légitársaság előnyben vannak a nemzetközi versenytársakhoz képestForrás: AFP/Imaginechina/Zheng Shuai

Ezt a folyamatot pedig már az intézményi befektetők is elkezdték érzékelni. Az HSBC például vételi minősítésen tartotta az olyan, Hongkongban jegyzett légitársaságok részvényeit, mint az Air China, a China Eastern Airlines vagy a China Southern Airlines.

Az HSBC jelezte, noha az említett három vállalat papírja (illeszkedve a nemzetközi trendbe) jelentős veszteségeket szenvedett el az elmúlt hónapokban, ezek a veszteségek érezhetően csökkenhetnek a következő hónapokban, ahogy folyamatosan emelkedik majd az utasszám.

Mindazonáltal a banknál hozzátették, a kínai légitársaságokkal szemben a repterek a nyereségeik jelentős részét a nemzetközi forgalomból realizálják, vagyis a kínai légiközlekedés nem egységesen nyerhet a hazai javuló trendeken.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200819-kina-legitarsasag-repuloter-utazas-reszveny.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 90 százalékkal kevesebb az utas a budapesti reptéren

Több mint 90 százalékkal kevesebb az utas a budapesti reptéren

A koronavírus miatt több mint 90 százalékkal csökkent az utasforgalom szeptember első két hetében a …