2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kezd magához térni Ferihegy

Hirdetés

Kezd magához térni Ferihegy

Összesen 603 585 utast kezelt az első félévben a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér, a felét a nyár első hónapjában. Júliusban és augusztusban várhatóan folytatódni fog az utasforgalom dinamikus visszaépülése – tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport.

A vállalat közleménye szerint jól látszik a nyári szezon kezdete a budapesti repülőtér utasforgalmi adatain. A növekvő forgalomban közrejátszik az átoltottság mértéke, az utazási korlátozások enyhítése és a magyar fővárosba induló repülőjáratok száma is.

Az első negyedévben tapasztalható stagnálást mérsékelt növekedés követte áprilisban és májusban, júniusban viszont már 266 ezer feletti volt az utasforgalom a budapesti légikikötőben, ami a háromszorosa a májusi összforgalomnak.

Hirdetés

A társaságok által kínált kapacitás megduplázódott a második negyedévben a tavalyi évhez képest, a népszerűnek számító célállomások tekintetében 500 százalékkal is nőtt. Az év első három hónapjában két-három ezer fő között alakult a napi utasforgalom, júniusra pedig megközelítette a tízezres napi átlagot.

Azt is közölték: a légitársaságok rugalmasan reagáltak az utazási korlátozások enyhítésére, járataikat fokozatosan építették vissza vagy éppen sűrítették. 

Ahogy korábban az Index is

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/15/budapest-airport-utasok-elso-negyedev-ferihegyi-repuloter-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét kamatot emelt az MNB

Ismét kamatot emelt az MNB

A várakozásoknak megfelelően keddi ülésén ismét megemelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris …