2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kétszáz milliós balatoni nyaraló került Varga Mihály és felesége tulajdonába

Hirdetés

Kétszáz milliós balatoni nyaraló került Varga Mihály és felesége tulajdonába

A tulajdoni lapon szereplő információk alapján mostanra teljes egészében kifizethette Varga Mihály és felesége a korábban rendkívül olcsón bérelt, majd idén megvásárolt balatoni luxusnyaralót – szúrta ki az Átlátszó.

A lap még februárban számolt be arról, hogy Varga Mihály 2020 óta rendkívül kedvező áron bérelt egy, az akkori számítások szerint 169 milliót érő, 204 négyzetméteres gyenesdiási luxusingatlant, amelyért mindössze 100 ezer forintot fizetett havonta a tulajdonos Gyenes Resort Kft-nek. Varga az összegről szóló információt később cáfolta, mivel állítása szerint ennek másfélszeresét, azaz 150 ezer forint bérleti díjat fizetett.

A Gyenes Resort bevétele 2021-ben 1,8 millió forint volt, ami megegyezik a Varga által fizetett 12×150 000 forinttal, magyarán a cégnek abban az évben máshonnan nem is származott bevétele. Az Átlátszó által megkérdezett szakértők szerint a reális bérleti díj ennek többszöröse, havi 500–800 ezer forint lett volna.

Hirdetés

Ennek fényében meglepőnek tűnik a pénzügyminiszter döntése, akinek a júniusi vagyonnyilatkozata arról tanúskodik, hogy már nem bérli, hanem megvásárolta a mostanra 200 millióra becsült ingatlant. A ház tulajdoni lapján szereplő információk is ezt erősítették meg, a földhivatali dokumentumban azonban akkor még a „tulajdonjog fenntartással történt eladás” megjegyzés volt olvasható, vagyis a Varga házaspár vélhetően még nem fizette ki teljes egészében a házat.

A legfrissebb vagyonnyilatkozata alapján a pénzügyminiszternek 21 millió forintja van állampapírban és 17 milliója részvényekben, a felesége vagyonnyilatkozata ugyanakkor nem nyilvános, így pontosan nem tudni, miből telt a párnak a kerttel és medencével is rendelkező luxusvillára, amelynek fele-fele arányban most már hivatalosan is a tulajdonosai.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221117_Varga_Mihaly_es_felesege_balatoni_luxusnyaralo_vasarlas_hivatalos#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …