2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kétirányúvá tenné az osztrák gázvezetéket az engergiahivatal

Hirdetés

Kétirányúvá tenné az osztrák gázvezetéket az engergiahivatal

Az Energetikai Hivatal vizsgálja egy kisebb gázszállító kapacitás létrehozásának lehetőségét Ausztria felé – közölte a Világgazdaságnak adott interjújában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.

Horváth Péter János elmondta: Magyarország már az összes importvezetékét kétirányúvá tette az uniós kötelezettségnek megfelelően. A négy, uniós határon átnyúló infrastruktúrából már csak az ausztriai nem kétirányú, de ez alól – az osztrák fél kérésére  az Európai Bizottság korábban felmentést adott.

Ugyanakkor a bizottság döntésének megfelelően itt is vizsgálják a kétirányúsítás lehetőségeit. 

Hirdetés

A globális gázpiac előző évi eseményeivel kapcsolatban a MEKH elnöke hangsúlyozta, hogy a hazai lakossági fogyasztók továbbra is a megszokott, hosszú távon fenntartható áron jutottak hozzá a földgázhoz, és nem függnek a világpiaci árak ingadozásától.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/07/ausztria_gazexportutvonal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sportcsarnok épülhet a mezőhegyesi ménesbirtokon

Sportcsarnok épülhet a mezőhegyesi ménesbirtokon

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent ajánlattételi felhívás a becsült ellenértéket nem tartalmazza, viszont közli a …