2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Két kínai autómárka is betört a magyar piacra

Hirdetés

Két kínai autómárka is betört a magyar piacra

Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon, a SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten írták alá a SERES Group és a Duna Autó cégcsoport képviselői – írja az MTI.

A megállapodás szerint a Duna Autó a kínai gyártónak a NEV (new energy vehicle, új energiákkal hajtott) kategóriába sorolt SERES modelljeit, valamint a DFSK márka hagyományos és elektromos személyautóit és kisteherautóit fogja forgalmazni.

Az aláírás alkalmából Ormos Péter, a Duna Autó csoport vezérigazgatója kiemelte, hogy a csoport stratégiájának értelmében az autóiparban zajló átalakulások jelentős szereplője kíván lenni Magyarországon, ezért döntött úgy, hogy a kínai gyártó partnere lesz.

A Duna Autó értékesítési portfóliójába mostantól 27 autómárka tartozik, ebből 4 kínai, közülük háromnak kizárólagos importőre.

Hirdetés

A SERES Kínában a legnagyobb NEV járműgyártók között van, alkatrész-beszállítóból vált az autóipari technológiai fejlesztések éllovasává. Modellpalettája 2022-re alakult ki, azóta dinamikus növekedést produkál, napjainkban már 70 országban van jelen. A SERES európai központját is létrehozta már, és létesített egy központi alkatrészraktárt, az év során pedig 11 európai országban kezdi meg járműveinek forgalmazását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/16/magyarorszag-kinai-automarka-seres-automative-dfsk-duna-auto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …