2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kérelmezni kell a hitelmoratórium meghosszabbítását a bankoknál

Hirdetés

Kérelmezni kell a hitelmoratórium meghosszabbítását a bankoknál

Egy 10 milliós hitelnél összesen 2 millió forinttal is nőhet annak az ügyfélnek a teljes törlesztési terhe, aki él a kormány újabb moratóriumhosszabbításával, viszont a moratórium alatt maradt adósoknak július végéig kérelmezniük kell a fizetési halasztást, miközben a változó kamatozású jelzáloghitelesek enélkül is igénybe vehetik a kamatkedvezményt. Kérelem nélkül a moratórium alatti adósok kikerülnek a moratóriumból augusztustól.

A pénteki új kormányrendeletek szerint az árstopot október 1-ig, a jelzáloghitelesek kamatstopját és a falusi csok igénybevételét december 31-ig hosszabbították meg, amikhez nem szükséges kérelmet beadni, viszont a hiteltörlesztési moratóriumban maradáshoz külön kérelmet is be kell nyújtani. A jelenlegi fizetési moratóriumot július 31-ig hosszabbították, melynek igénybevételéhez semmit sem kell tenni azoknak az adósoknak, akik jelenleg élnek ezzel a lehetőséggel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/19/hitel-bank-torlesztes-monatorium-meghosszabbitas-kerelem/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van egy ország, ahol már aranyérmékre váltanak az infláció miatt

Van egy ország, ahol már aranyérmékre váltanak az infláció miatt

A több évtizedes gazdasági válsággal és a 2006 óta hiperinflációval küzdő Zimbabwéban ugyanis épp erre …