2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kemény lépésre készül Joe Biden

Hirdetés

Kemény lépésre készül Joe Biden

Biden elnök várhatóan szigorúbb szabályozásra törekszik majd az SVB és a Signature Bank válságára adott válaszlépések részeként, ami arra késztette a kormányt, hogy mindkét banknál milliárdos nagyságrendű betéteket fedezzen, amelyek nem voltak biztosítva, mert meghaladták a szövetségi védelemre vonatkozó 250 ezer dolláros (88 millió forintos) határt. Az új felügyeleti intézkedéseket az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve-nek, a Federal Deposit Insurance Corporationnek és az Office of the Comptroller of the Currencynek külön-külön kell végrehajtania − közölte a The Washington Post.

Biden tanácsadói a tervet úgy fogják beállítani, mint ami szükséges a hasonló banki vészhelyzetek − és hasonló szövetségi beavatkozások − jövőbeni megelőzéséhez − mondták az ügyet ismerő, névtelenséget kérő források. 

A Fehér Ház ajánlásainak pontos részletei nem világosak, de megpróbálják majd visszaállítani a 100 és 250 milliárd dollár (35 ezer milliárd és 88 ezer milliárd) közötti tőkéjű bankokra vonatkozó szabályokat, amelyeket a Trump-kormányzat idején a Kongresszus és a Fed deregulált.  A Fehér Ház tanácsadói által megvitatott intézkedések között szerepel a bankokra vonatkozó magasabb tőkekövetelmények előírása, ami azt jelenti, hogy a kockázatosabb hitelekhez képest nagyobb arányban kell biztonságos eszközökkel rendelkezniük; nagyobb mennyiségű azonnal rendelkezésre álló készpénzkészletet kell tartaniuk; és kötelezővé kell tenni számukra, hogy válság esetén terveket dolgozzanak ki a rendezett felszámolásra − mondták a források. A bankoknak emellett a szövetségi szabályozó hatóságok által végzett, a bankok pénzügyi egészségi állapotát felmérő „stresszteszteknek” is gyakrabban alá kellene vetniük magukat.

Hirdetés

A megbeszéléseket ismerő források elmondták, hogy a viták még nem zárultak le, és a kondíciók még változhatnak, mielőtt a Fehér Ház véglegesítené a terveket.

A Fehér Ház szóvivője nem kívánt nyilatkozni a lapnak.

A republikánusok valószínűleg ellenezni fogják a javaslatot

A republikánusok támadták a kormányt, amiért beavatkozott a kaliforniai cégek érdekében. A demokraták viszont igyekeztek kiemelni, hogy a Republikánus Párt ellenzi a bankokra vonatkozó szigorúbb szabályokat, ami a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/29/valsag-bank-silicon-valley-bank-svb-csod-joe-biden-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Az Apple-részvény a délutáni kereskedésben 1,8 százalékkal emelkedett, és 184,36 dollárig jutott, amivel megdöntötte a …