Súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatok és engedély nélkül végzett tevékenység miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy túrkevei húsüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal − tájékoztatta a Nébih kedden az MTI-t.
A hatóság azonnal kivont a forgalomból 9,6 tonna nem nyomon követhető és illegálisan végzett tevékenységből származó, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszert − közölték. Az ellenőrök tapasztalata szerint az üzem helyiségei és több, az élelmiszer-előállításnál használt eszköz, berendezés, valamint a dolgozók munkaruhája is erősen szennyezett volt, több területet pedig rágcsálóürülék szennyezett.
A falak és a mennyezet, valamint azok lemezburkolata több helyiségben sérült, illetve korrodált volt. Az üzemben előállított élelmiszerek tárolása több esetben alátét nélküli ládákban, a padozaton történt. Az egységben az eszközfertőtlenítők sem működtek, vagy nem rendelkeztek a megfelelő működés ellenőrzéséhez szükséges hőmérséklet-kijelzővel.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!