2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Katasztrófák menthetik meg a román egészségügyet

Hirdetés

Katasztrófák menthetik meg a román egészségügyet

Románia központi médiaszereplő lett a pandémia alatt. Először az ország kiemelkedően alacsony oltakozási szándéka kevert nagy port, amikor októberben olyan adatok kerültek nyilvánosságra, miszerint a románok 60 százalékának nem áll szándékában beoltatni magát. Majd később ugyancsak nagy figyelmet kaptak az egészségügy leterheltsége miatti tömeges betegátszállítások a környező országokba, amiben Magyarország is nagy szerepet játszott.

Ám úgy néz ki, hogy most még látványosabb módon nyilvánul meg a román egészségügy leterheltsége: a héten tűz ütött ki a Ploiesti járványkórházban, két beteg halálát okozva. A kórházból több beteget át kellett szállítani és egy ápoló is komoly égési sérüléseket szenvedett. Azonban ez nem az első eset: az elmúlt egy évben négy tragédia sújtott le az ország több Covid-korházára, összesen 24 ember halálát okozva. Bogdan Tanase, a Romániai Orvosok Szövetségének elnöke szerint az országban kórháztüzekben elhunyt emberek száma nem okozott meglepetést. Tanase hozzátette: 

A 70-es és 80-as években épült kórházakban dolgozunk : a szobák kicsik, az áramkörök nem megfelelőek, a szennyvíz- és elektromos berendezések nagyon régiek.

Romániában az évtizedek óta komoly problémát jelentő egészségügyi állapot folyamatosan csak romlik, az Eurostat szerint az országban a legmagasabb az elkerülhető halálesetek aránya a 75 év alattiak körében. Emellett Románia rendelkezik az egyik legalacsonyabb egészségügyi kiadásokkal az EU-ban, összesen 5,56 százalékkal a GDP-hez viszonyítva, az EU közel 10 százalékos átlagához képest.

Hirdetés

A romániai katasztrófavédelmi felügyelőség által kiadott képen tűzoltók dolgoznak miután hajnali negyed ötkor tűz ütött ki a dél-romániai Ploiesti járványkórházában 2021. november 11-én.

A romániai katasztrófavédelmi felügyelőség által kiadott képen tűzoltók dolgoznak miután hajnali negyed ötkor tűz ütött ki a dél-romániai Ploiesti járványkórházában 2021. november 11-én.

Fotó: MTI / AP / Romániai katasztrófavédelmi felügyelőség

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/15/romania-egeszsegugy-katasztrofak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé …