2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Karácsony: A kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a Lánchíd felújítása

Hirdetés

Karácsony: A kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a Lánchíd felújítása

Négy pontban igyekezett összefoglalni a Lánchíd-ügyet Karácsony Gergely, hogy – mint fogalmazott – mindenkihez eljusson a valóság.

A főpolgármester Facebook-oldalán megosztott egyik pont szerint az előző városvezetésnek 9 éve volt a híd felújítására, ennek ellenére őket, a 8 hónapja dolgozó új vezetést támadják.

Karácsony szerint a kormány mostantól minden évben egy teljes Lánchíd-felújításnak megfelelő összeget von el Budapesttől.

Hirdetés

A főpolgármester szerint tény az is, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás, ugyanis “nagyjából annyi pénzt adnak, amennyit a városnak áfaként be kell majd fizetnie a beruházás után”.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a főváros hónapok óta dolgozik a Lánchíd-felújítás előkészítésén, “hamarosan kiírjuk az erre vonatkozó közbeszerzést”.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV hétfő esti műsorában azt mondta: “a Lánchíd felújítása nem egy, vagy nem elsődlegesen egy pénzügyi kérdés”. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a múlt heti kormányinfón azt üzente, hogy a fővárosnak 180 milliárd forintja van csak államkötvényben. Ebből és a kormányzati támogatásból a politikai viták helyett inkább bele kellene kezdeni a felújításba.

„Ha Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a felújítás már tartana, és egy év múlva kész lenne a Lánchíd” – tette hozzá Gulyás.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200623_karacsony_gergely_lanchid_farkas_ors#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfeleltek az UV-szűrés előírásainak a vizsgált napszemüvegek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tíz felnőtt és tíz gyermeknapszemüveg fényáteresztését vizsgálta. …