2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jön a tél, Párizs árammegvonással fenyegeti Londont

Hirdetés

Jön a tél, Párizs árammegvonással fenyegeti Londont

Párizs ismét elővette az energiakártyát Londonnal szemben. Clement Beaune Európa-ügyi miniszter azt mondta: a Brexit megállapodást teljes mértékben be kell tartani, ha nem, akkor Franciaország nyomást fog gyakorolni az Egyesült Királyságra. Utalt arra, hogy London függ a francia energia importjától, ám ez az ellátási lehetőség Párizs részéről kiiktatható.

Kapcsolódó

Párizs kész riposztot adni Londonnak

Halászat kontra pénzügyi szolgáltatások.

Hirdetés

A francia kormány azon háborodott fel, hogy számos francia nem kapott halászati engedélyt brit vizeken. A londoni kormány a múlt hónapban jelentette be, hogy a több tucat kis hajót tulajdonló francia igénylőből csupán 12 halászhat brit vizeken. 

Később a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetének kormánya azt jelezte: 170 francia halász kérelmét támogatták, ám hetvenötét elutasították, írta a newssky.com.  

Nem először torzsalkodik egymással Párizs s London a Brexit-megállapodásban rögzített halászati jogok értelmezése miatt.

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/10/06/brexit-halaszat-london-parizs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Szélsebes ütemben öregszik hazánk és Európa lakossága is – ez derül ki az Eurostat felméréséből. …