2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jön a húsvét, már most tudjuk, mikor lesznek a legtöbben a boltokban

Hirdetés

Jön a húsvét, már most tudjuk, mikor lesznek a legtöbben a boltokban

„A húsvét ebben az évben április első harmadában köszönt be, így idén már kora tavasszal megkezdtük az ünnepi készülődést, bőséges árukínálatot nyújtva az ünnephez köthető élelmiszerek és non-food termékek terén egyaránt. A forgalom akár 30-40 százalékkal is nagyobb lehet, mint más napokon, s ezen belül is várhatóan a nagypéntek előtti csütörtök lesz a legkiemelkedőbb nap” – mondta az Indexnek Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. Megjegyezte: a munkaerőt ehhez mérten szervezik, illetve az árufeltöltést is folyamatosan biztosítják, hogy minél gördülékenyebb legyen a kiszolgálás.

Lapunk érdeklődésére a Lidlnél arról számoltak be, hogy élénk húsvéti forgalomra, két számjegyű növekedésre számítanak az előző év azonos időszakához képest. „Mivel idén az ünnep április elejére esik, a vásárlók várhatóan kicsit előbb kezdik meg az ünnepi bevásárlást. Húsvét hetében a hó elejei fizetéseknek és a szerdai akcióváltásnak köszönhetően erősebb élénkülés várható, de a forgalom várhatóan csütörtökön lesz a legerősebb, illetve a kétnapos zárvatartás miatt a szombat is várhatóan erősebb lesz a megszokottnál” – közölték a diszkontlánc sajtóosztályán.

Széles kínálat kell, több olcsóbb termékkel

Nehéz előre pontos prognózist felállítani Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint, hiszen meglehetősen sok tényezőn múlik, hogy az idei húsvéti forgalom hogyan alakul. „Továbbra is a magasabb minőségű termékek lesznek a leginkább kelendők, ugyanakkor az előző húsvétokhoz képest nagyobb lesz az igény az alacsonyabb árú cikkekre is. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy széles kínálatot biztosítsunk a húsvéti termékekből is, megadva mindenkinek a választás lehetőségét” – jelentette ki a szakember.

Hirdetés

Az Auchannál úgy értékeltek, hogy a szezonok általában mindig erősebb időszaknak számítanak, így a húsvét is.

Ugyanakkor a mostani gazdasági helyzetben a forgalom erősödésére, a mennyiség visszafejlődésére számítunk. Az is elmondható, hogy a vásárlók sokkal árérzékenyebbek, fontos számukra az ár-érték arány

– állapították meg.

Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője azt emelte ki az Indexnek: a tavalyinál erősebb szezonra készülnek. „Befolyásoló tényező jelenleg az infláció, aminek az ellensúlyozására izgalmas akciókkal igyekszünk reagálni, megemelt termékszámmal és nagyobb kedvezményekkel készülünk” – mutatott rá a szakember.

Példaként felhozta, hogy a Penny-kártyával rendelkező törzsvásárlóiknak továbbra is kedvezőbb árakat biztosítanak, ez a húsvéti ünnepek időszakában csaknem 150 terméknél jelent majd csökkentést. „Bízunk benne, hogy az optimálisan kialakított húsvéti szortiment pozitív irányba befolyásolja majd a szezonális forgalmat” – fűzte hozzá Kazatsay Eszter.

Torma, füstölt hús, sós kalács

A szezonális termékekre szűkítve a kört, a CBA-s Fodor Attila arról beszélt, hogy jelentős részük csak ebben az időszakban kapható, vagy legalábbis ilyenkor megtöbbszöröződik a kínálatuk.

Fókuszba kerül a torma, a füstölt húsáruk, a sós kalács. Ezen termékek éves értékesítési mennyiségének akár a 70-80 százaléka is az ünnep előtt realizálódik

– vont mérleget a magyar üzletlánc kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a csokoládéfigurák (nyúl, tojás) kizárólag ebben az időszakban kerülnek a kínálatba, ezeknél kismértékű csökkenés tapasztalható az értékesítésben, ugyanakkor továbbra is a magasabb minőségű termékek a keresettek.

Bár még nem vagyunk benne kifejezetten a húsvéti időszakban, a Pennynél úgy ítélik meg, a szezonális termékek forgalma már most kiugróan magas. „Vásárlóink nagy valószínűséggel idén sem mondanak le a húsvéti hagyományos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/19/kiskereskedelem-husvet-vasarlas-elelmiszer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerda estére erősödött a forint

Szerda estére erősödött a forint

Az euró jegyzése a szerda reggel 7 órai 388,82 forintról 387,93 forintra gyengült este fél …