2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jön a 13. havi nyugdíj, de a szakemberek évközi emelést várnak

Hirdetés

Jön a 13. havi nyugdíj, de a szakemberek évközi emelést várnak

Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának alapító elnöke úgy véli, a 13. havi nyugdíj megérkezésével az érintett időskorúak talán egy kicsit fellélegezhetnek, és ki tudják majd fizetni a borsos rezsiszámlákat. Szerinte a 13. havi nyugdíj egy vagy maximum két hónapig ki tudja egyensúlyozni a magas inflációt, éves szinten ugyanakkor ez várhatóan kevés lesz. A magasabbra várható infláció miatt a szervezetek szerint idén is elkerülhetetlen lesz az évközi nyugdíjemelés.

Juhász László az RTL Híradónak nyilatkozva fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy a nyugdíjasok mintegy fele nem kapja meg a 208 ezer forintos átlagnyugdíjat. Hozzátette: 

legalább 300 ezer olyan idős ember van az országban, akiknek a nyugdíja nem éri el a százezer forintot sem.

Hirdetés

Juhász elmondása szerint a válság kellős közepén és az elszálló energia-, valamint élelmiszerárak miatt a legrosszabb helyzetben azok vannak, akik 100 ezer forintot sem kapnak havonta. Nekik semmilyen tartalékuk sincs, nem tudnak mit félretenni. Ezek között a nyugdíjasok között nagy számban vannak olyanok is, akiknek gyakorlatilag minden hónapban választaniuk kell, hogy a gyógyszereiket vegyék meg, a rezsijüket fizessék ki, vagy élelmiszert vásároljanak.

A felsoroltak mindegyikét nem tudják megtenni, mert már az adott hónap vége előtt elfogy a pénzük nagy része vagy az összes. A hírműsornak nyilatkozó egyik érintett nyugdíjas azt mondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van, lassan feléli a tartalékait, azt is, amit a temetésének a költségeire rakott félre.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/06/nyugdij-tartalekok-rezsiszamlak-13.-havi-nyugdij-inflacio-koltsegek-idosek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …