2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jókora meglepetés érheti, ha külföldi kibocsátású kártyával venne fel készpénzt

Hirdetés

Jókora meglepetés érheti, ha külföldi kibocsátású kártyával venne fel készpénzt

A magyar Erste Bank honlapján április 28-án közzétett hirdetmény szerint a pénzintézet eszközhasználati díjat vezetett be a külföldi kibocsátású kártyával végzett készpénzfelvételi tranzakciókra, ami így többek között a Revolut és a Wise hazai ügyfeleit is érinti. Ők ugyanis hiába magyarországi ügyfelek, a kártyájuk nem magyar kibocsátású, így az erstés készpénzfelvételnél ezután ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint például az itteni ATM-et használó turisták.

A hirdetmény szerint a készpénzfelvétel után az Erste Bank 1200 forint eszközhasználati díjat számol fel tranzakciónként, függetlenül attól, hogy mekkora összeget veszünk fel, vagy hogy egyébként a szolgáltató díjszabása alapján mennyibe kerülne a készpénzfelvétel. Az eszközhasználati díjat 2023. április 30-tól vezette be az Erste.

Mindenesetre a Revolut magyar ügyfeleinek nincs miért megnyugodniuk, hiszen az Erste után más magyarországi bankok is kedvet kaphatnak ahhoz, hogy beszüntessék számukra az ingyenes készpénzfelvételt, és ők is pluszdíjat vezessenek be a külföldi kártyás pénzfelvételre.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230511-megjott-a-revolutos-keszpenzfelvetelre-az-extra-dij-penz.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

„Hiába tud ma már sok mindent a mesterséges intelligencia (MI), fel kell készíteni a munkavállalókat, …