2021. január 27., szerdaMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jöhet az unió Bitcoinja

Hirdetés

Jöhet az unió Bitcoinja

Az Európai Központi Bank (EKB) október elején jelentette be, hogy féléves átfogó kísérletbe kezd az úgynevezett digitális euró bevezetésével kapcsolatban – írja a 24.hu, és hozzáteszik, hogy az ötlet önmagában nem szenzáció, de szerintük az uniónak is egyre sürgetőbb, hogy megjelentessenek valami olyasmit, mint a Bitcoin vagy a Facebook által fejlesztett Libra. 

A tervek szerint a digitális euróval nem váltanának le semmit, csak lenne egy virtuális pénznem az emberek pénztárcájában, ezt bárki bárhol elköltheti, és attól sem kell félni, hogy megfigyelik a felhasználót. A történet egyszerűnek tűnhet, de korántsem az, ugyanis egy ilyen virtuális pénznem bevezetése alapjaiban felforgatná a bankszektort, ami viszont az egész gazdaságra hatással lenne. 

Ilyen például az, hogy ha egyszer a tervek valósággá válnak, akkor az EKB-nak alaposan fel kell készülnie, és valamifajta biztosítékot kell adniuk a döntéshozóknak bankoknak, hogy a pénzintézetek nem szegényednek el, mivel, ha az emberek nem, vagy csak minimálisan használják a bankok szolgáltatásait, amiért díja tszámíthatnának fel. Az EKB által jelenleg is vizsgált

digitális euró koncepciója szerint ugyanis banki közvetítés nélkül, a készpénz-használathoz hasonlóan azonnal megjelenne a tranzakció ellenértéke az eladónál. 

Hirdetés

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/04/digitalis_penznem_euro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy áldozatot hoznának a magyarok, hogy megtarthassák a munkahelyüket

A munkahelyük megtartása érdekében a magyar dolgozók 68 százaléka hajlandó a saját költségén is tovább …