2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jezz Bezos megválik a pénzének egy jelentős részétől

Hirdetés

Jezz Bezos megválik a pénzének egy jelentős részétől

Nem mondta meg, hogy a vagyonának pontosan mekkora részét mire fordítaná, csak annyit árult el Jeff Bezos a CNN-nek adott 20 perces interjújában, hogy a pénzétől jelentős mértékben fog megválni jótékonysági célok érdekében. Az Amazon ügyvezető elnöke (tavaly lépett vissza a vállalat irányításától, de az ügyvezetői pozíciót megtartotta magának) és párja, Lauren Sánchez jelenleg azon dolgoznak, hogy kitalálják, hogyan osszák szét Bezos hatalmas vagyonát, amely 124 milliárd dollár értékű. Bezos megígérte, hogy még életében megválik a pénzének jelentős százalékától a jótékony ügyek javára.

A bejelentés a világ negyedik leggazdagabb emberétől (az első helyen a rangsorban Elon Musk áll ) azért is számít fordulatnak, mert korábban Bezost kritizálták azért, amiért a világ többszáz nagyon gazdag emberéhez hasonlóan nem csatlakozott a Bill Gates és volt felesége, Melinda Gates által alapított Giving Pledge filantróp mozgalomhoz, amellyen a vagyonát nagyrészt jótékonysági szervezeteknek adhatta volna.

Bezosnak és Sáncheznek ugyanakkor van egy környezetvédelmi alapja, amelybe Bezos tíz éven át 10 milliárd dollárt tett be (a jelenlegi vagyonának 8 százalékát), és amelynek céljai között szerepelnek a következők: a karbonlábnyom csökkentése a cement- és acéliparban; a döntéshozók ösztönzése a klímaügyek melletti elköteleződésre; valamint a széncsapdákként működő zöld területek és a karbonkibocsátást mérő technológia fejlesztése.

Hirdetés

Az Amazon alaptója és barátnője annak apropóján ültek le a CNN újságírójáva beszélgetni, hogy az általuk alapított Courage & Civility díjat beharangozzák. A díjat, amellyel olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik “bátor és humánus megoldásokat” szorgalmaznak, idén Dolly Parton énekes kapja, aki a százmillió dolláros jutalmat jótékonysági célra fogja fordítani.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221114_Jezz_Bezos_Amazon_leggazdagabb_emberek_penz_jotekonykodas_#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kedd este fél tizenegykor …