2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jelentősen csökkenthető a kinézett autó ára, ezekre érdemes figyelni!

Hirdetés

Jelentősen csökkenthető a kinézett autó ára, ezekre érdemes figyelni!

A használtautó-vásárlás mindig nagy kockázattal jár, mert sokszor nem egyszerű megállapítani, hogy megfelelően karbantartottak-e egy adott járművet. Ugyanakkor megfelelő előzményadatok ismeretében akár jobb ár is kialkudható. Bár az alkudozás különös művészet, de egy autó árának akár az ötöde is lefaragható így a meghirdetett árhoz képest.

Az Index korábban beszámolt arról, hogy egyes használt autók értéke épp ellenkező utat jár be, mint amit megszokhattunk, vagyis használat közben növeli értékét, és akár haszonnal is eladható – néhány konkrét példával is szolgáltunk.

A gyenge pontok nyomában

Minden modellnek vannak jellemző gyengeségei, amelyeknek érdemes időben utánanézni. Autóvásárlás előtt célszerű online értékeléseket olvasni, hogy képbe kerüljünk a lehetséges problémákkal, gyenge pontokkal. Továbbá célszerű nem mutatni az eladó felé az adott autó iránti lelkesedést, mert az nagyban ronthatja a tárgyalási pozícióit – hívja a figyelmet a carVertical járműtörténeti elemzőcég.

Még a legjobban kinéző használt járműnek is lehetnek hiányosságai.

Hirdetés

A rozsdásodást, elektronikai hibákat, kopott gumiabroncsokat, folyadékszivárgásokat, karcolásokat és horpadásokat a profik és a járatlanabb sofőrök is könnyen észrevehetik.

Miután megtörtént a jármű átvizsgálása kívül-belül, célszerű próbaútra vinni a járművet, és tesztelni különböző terepviszonyok között, valamint eltérő sebességeknél. Érdemes ellenőrizni az összes sebességfokozatot, a fékeket, és figyelni kell a motorból és a felfüggesztések felől hallható zajokat.

A legjelentéktelenebbnek tűnő problémát is érdemes átbeszélni az eladóval, mert az is segít kialkudni a végső árat.

Így kerülhetünk előnyös tárgyalási pozícióba

Az eladó mindig többet tud a szóban forgó járműről, mint a vevő. Ez az egyensúlyhiány előnyt jelent a számára a tárgyalás során, hacsak az vevő nem hajlandó mélyebbre ásni az autó múltjában. A jármű előzményeinek online ellenőrzése feltárhatja a futásteljesítménnyel kapcsolatos csalásokat, korábbi sérüléseket, a forgalmi engedélyt érintő változásokat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/25/autopiac-autoarak-hasznalt-auto-hasznaltauto-piac-hasznaltauto-arak-jarmutortenet-autovasarlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …