2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jelentős az áfabevétel-hiány, a minisztérium nem ad magyarázatot a jelenségre

Hirdetés

Jelentős az áfabevétel-hiány, a minisztérium nem ad magyarázatot a jelenségre

„Előzetesen már tudtuk, hogy 360 milliárd forintos hiányt halmozott fel a költségvetés a 8. hónapban, amire korábban soha nem volt még példa. Alapvetően egyébként azt látjuk, hogy miközben a bevételi oldal a tavalyi évhez képest augusztusban 10 százalékkal nőtt, addig a kiadási oldal jelentősebb összegben bővült, majdnem 15 százalékkal. Alapvetően ez volt a fő ok, és a bevételi oldalon vannak elmaradások” – idézte az InfoStart Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét.

A szakértő hozzátette, ezzel folytatódott a korábbi hónapokra jellemző trend. Mint mondta, elsősorban a fogyasztási forgalmi típusú, azon belül is az áfabevételek oldalán van jelentősebb gond, 15 százalékos csökkenés látszik augusztusban év per év alapon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/09/23/magyar-kormany-afabevetel-hiany-penzugyminiszterium/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …