2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jelentés: Nagy kockázatokat rejt az Airbus és Kína közeledése

Hirdetés

Jelentés: Nagy kockázatokat rejt az Airbus és Kína közeledése

Amíg a Boeing kínai repülőgép-eladásait Donald Trump elnöksége alatt kirobbant amerikai–kínai kereskedelmi háború megviselte, addig az Airbus sokkal sikeresebb volt az országban. Amióta az Airbus az 1980-as évek közepén belépett a kínai piacra, úgy tökéletesítette a lokalizáció művészetét, mint kevés más multi vállalat. Egy amerikai tanácsadó cég, a Horizon Advisory jelentése szerint a vállalat Tianjin városát választotta az A330-asok egyetlen nem európai üzemének helyszínének.

Az Airbus kínai piachoz fűződő kapcsolatai túl nagy kockázatot hordoznak magukban

– áll a Horizon Advisory jelentésében, amely így folytatódik: „Az Airbus kínai elkötelezettsége jelentős kapcsolatokat jelent Kína katonai és katonai-polgári fúziós apparátusával, többek között beszállítói függőségek, technológiamegosztottság, valamint kutatási és fejlesztési együttműködés formájában.”

A kínai légi közlekedési ágazat a Népi Felszabadító Hadsereg légierejéből nőtte ki magát, de soha nem privatizálták teljesen, vagy különítették el katonai gyökereitől. Az elmúlt években Hszi Csin-ping elnök a polgári-katonai fúziót szorgalmazta, és számos olyan törvényt és rendeletet vezetett be, amelyek megkövetelik a vállalatok széles körű – különösen a stratégiai iparágakban tevékenykedőket, beleértve a nemzetközi vállalatokkal összefogókat – együttműködését az ország hadseregével.

Hirdetés

Bart Groothuis, az Európai Parlament holland képviselője és védelmi szakértő az általános üzleti környezetre reagálva a következőket mondta: „Úgy gondolom, hogy még mindig nem teszünk eleget szellemi tulajdonunk biztonságának megőrzése érdekében, amíg együttműködünk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/23/airbus-kinai-hadiipar-horizon-advisory/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …