2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Járványhatás: világszerte szigorúbb adóellenőrzésekre számítanak a cégek

Hirdetés

Járványhatás: világszerte szigorúbb adóellenőrzésekre számítanak a cégek

A következő három évben szigorodnak az adóellenőrzések, az adóhatóságok erélyesebb fellépéssel próbálják majd enyhíteni a koronavírus-járvány miatt a költségvetésre nehezedő nyomást – szűri le az Ernst&Young globális pénzügyi tanácsadó cég a hatvan országból és húsz iparágból 1265 adó- és pénzügyi vezetővel készített felméréséből. 

Dr. Séra Gergely, az EY társult partnere szerint 

a koronavírus-járvány a világ összes országának költségvetésére hatással lesz és így a hazai adóhatóságnak is több és fókuszáltabb ellenőrzést kell majd lefolytatnia a költségvetési bevételek védelme érdekében. Emiatt valószínűleg az adóellenőrzések száma is nőni fog. 

Dr. Bajusz Dániel, az EY adóperes jogásza felhívta a figyelmet:

Hirdetés

 Magyarországon a NAV az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrésére, az építőiparra és az e-kereskedelmi szektorra fog kiemelt figyelmet fordítani az év elején publikált ellenőrzési terv szerint.

A felmérésben megkérdezettek azon az állásponton vannak, hogy az idei évben ismét a kapcsolt vállalkozásokat érintő transzferárazást tartják a legnagyobb rizikófaktornak az adózás területén. 

Bajusz Dániel ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy előtérbe kerül a határon átnyúló ügyletek ellenőrzése is. A nemzetközi információcsere keretében megosztott információk döntő része transzferárazási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/03/31/jarvanyhatas-vilagszerte-szigorubb-adoellenorzesekre-szamitanak-a-cegek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az AstraZeneca atipikus szerződést kötött az unióval a vakcinákról

Az AstraZeneca atipikus szerződést kötött az unióval a vakcinákról

Marofka Ferenc, az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatóságának tisztviselője még egy februári webináriumon beszélt …