2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Járvány idején nem mindegy, hol telelünk, hogyan nyaralunk

Hirdetés

Járvány idején nem mindegy, hol telelünk, hogyan nyaralunk

Gyorsabb tempóban visszaállhat „minden” a régi kerékvágásba, mint gondolnánk, és az utazási kilátások is javulnak az elmúlt két évhez képest – mégis sok türelmet, rugalmasságot és alapos felkészülést igényel egy nagyobb út megtervezése, mint korábban – véli Sebastian Modak, a Lonely Planet és a New York Times újságírója.

A lehetőség ugyanis – pár országot kivéve – szinte mindig nyitva áll, de tény, hogy nagyobb kockázatot rejt magában egy nagy lélegzetvételű nyaralás lefoglalása, mint pár éve – mondta Modak a CNBC-nek.

Az amerikai utazók csaknem 40 százaléka például nemzetközi és belföldi utazást is tervez 2022-re és kétharmaduk egy nagy kiruccanást is kitervelt már – írja az Expedia az utazási trendekről szóló jelentésében.

Hirdetés

Bár a belföldi utazgatás továbbra is a legnépszerűbb tervek között szerepel, az amerikai utazók közel 60 százaléka mégis a tengerentúli úti célok felé kacsingat. A G Adventures – amely vezetett csoportos utazásokat kínál világszerte – már arról számolt be, hogy novemberben 35 százalékkal többen foglaltak, mint 2019 azonos időszakában, főleg a marokkói, perui és a Costa Rica-i utakra.

Az európai nagyvárosokba irányuló repülőjegy-keresések ráadásul rövid idő alatt jelentősen megugrottak az Expedia adatai szerint. Szeptemberben és októberben például 65 százalékkal többen kerestek a Los Angeles-London, és 110 százalékkal többen a New York–Párizs járatokra. Az amerikai turisták körében mégis azok a helyek a legnépszerűbbek, ahol szinte mindig süt a nap, mint például Punta Cana, Cancún vagy Riviera Maya.

Olcsóbb repülőjegyek

Azt hiszem, 2022 a nagy utazások és a bakancslisták éve lesz – fogalmaz Christie […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/03/nyaralas-utazas-koronavirus-2022-turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …