2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jámbor András feljelentést tett a Gattyán-féle NAV-ügyben

Hirdetés

Jámbor András feljelentést tett a Gattyán-féle NAV-ügyben

„Derüljön ki, kik akarták eltussolni Gattyán NAV-ügyét” – írta Jámbor András országgyűlési képviselő a Facebook-bejegyzésében, amelyben közölte, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben.

Ahogy a hvg.hu is megírta, Tiszolczi Lajos, a NAV volt főnyomozója arról számolt be a Partizánnak, hogy feltehetően politikai okokból szüntették meg a Gattyán Györggyel szemben folytatott, 19,4 milliárd értékű adócsalási ügyet. Tiszolczi azt mondta, „három rendkívül jó politikai kapcsolatokkal rendelkező” ember járt közben azért, hogy Gattyán ügyét eltussolják.

Jámbor András „hivatalos személy hivatali eljárása során hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette, valamint a Btk. 305. §-ába ütköző hivatali visszaélés vétségének gyanúja miatt” tett feljelentést. Célja, hogy a rendőrség derítsen fényt arra, és hozza nyilvánosságra, ki az a három ember, akik politikai kapcsolataikat felhasználva igyekeztek eltussolni Gattyán ügyét.

Hirdetés

Ha bármi igaz abból, amit Tiszolczi Lajos állít, és tényleg politikai befolyásra sikálták el Gattyán György vállalkozásának ügyét, az mind az adóhatóság, mind a kormány számára rendkívül kellemetlen lenne. Bizonyíték nincs, amit tudni lehet, hogy Gattyánnak jó fideszes kapcsolatai vannak az üzleti életben, és pont akkor kezdett politizálni, az ellenzéket gyengítve, amikor a NAV lezárta a szóban forgó ügyet. Az ügyről a hvg360-on írtunk bővebben:

A volt NAV-nyomozó állít, a NAV tagad – nem került elő bizonyíték arról, hogy a kormány segíthette elsikálni Gattyán adóügyeit

Ha bármi igaz abból, amit Tiszolczi Lajos volt NAV-nyomozó állít, és tényleg politikai befolyásra sikálták el Gattyán György vállalkozásának ügyét, az mind az adóhatóság, mind a kormány számára rendkívül kellemetlen lenne. Bizonyíték nincs, amit tudni lehet, hogy Gattyánnak jó fideszes kapcsolatai vannak az üzleti életben, és pont akkor kezdett politizálni, az ellenzéket gyengítve, amikor a NAV lezárta a szóban forgó ügyet.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240624_jambor-andras-feljelentes-gattyan-gyorgy-nav#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Külföldre üldözheti a privátbanki ügyfeleket a kormány újabb különadója

Az Orbán-kormány az általa háborús akciótervnek nevezett költségvetési kiigazítás részeként a bankok devizaműveleteire devizaátváltási illetéket …