2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Itt az újabb fordulat a debreceni akkumulátorgyár építésének ügyében

Hirdetés

Itt az újabb fordulat a debreceni akkumulátorgyár építésének ügyében

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Dehirnek megerősítette, a csütörtöktől nyilvánossá váló határozat valós. Mint ismert, január 9-én bekiabálások és pfujolások zavarták meg azt a lakossági közmeghallgatást Debrecenben, ahol a városba akkumulátorgyárt építő kínai képviselőket hallgatták volna meg.

A fórumon többen hangot adtak aggályaiknak, a lakosok többek között attól tartanak, hogy az épülő üzem veszélyezteti a környék ivóvízbázisát, a megnövekedett forgalom pedig nemcsak a levegőt szennyezi, hanem a térségben élők nyugalmát és biztonságát is zavarja.

Papp László, a város fideszes polgármestere korábban több lakossági fórumon is arról beszélt, hogy a gyár nem jelent veszélyt, és több munkahelyet is létrehozna a környéken.

A friss határozat a környezeti terhelésre vonatkozó előírásokról nem rendelkezik, ezekről a kérdésekről a január 20-ára összehívott közmeghallgatáson kellene szót adni a helyieknek.

Hirdetés

Azonban az eseményt olyan időpontra tették, amikor a legtöbb ember dolgozik, így szabadságot kell kivennie annak, aki el akarja mondani a véleményét, vagy kérdéseket tenne fel, írja a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/20/akkumulatorgyar-epitkezes-engedely-debrecen-katasztrofavedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Baj van az ingatlanpiacon „Észszerű gondolkodás ereszthet gyökeret az ingatlanpiacon 2023-ban” – az Index 2022-es …