2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Itt a vége: bontják a szabálytalanul lezárt bejáróstégek kapuit a Balatonon

Hirdetés

Itt a vége: bontják a szabálytalanul lezárt bejáróstégek kapuit a Balatonon

Korábban is akadtak Balaton-parti települések, ahol a vízügy munkatársai már nekiláttak a balatoni illegális stégek elbontásának, és flexszel vágták le a stégek kapuit, hiszen a Balatonon tilos a közterületről vízbe vezető stégekre kaput, kerítést tenni. Évtizedekig nem szereztek érvényt ennek a jogszabálynak és nem történt semmi, azonban most arról számolt be a HírBalaton, hogy a héten felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon, miszerint 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy teszi meg, a tulajdonos költségén.

A vízügy ott, ahol nincs engedély a stégre sem, azt is elbontja, ahol szabályosan építették fel a stéget, ott viszont csak a kaput szerelik le róla.

A lap információi szerint az elmúlt néhány hétben sokan kezdtek bele inkább maguk az illegális építmények elbontásába a tó keleti részén, hogy ne kelljen a nagy összegű büntetéseket befizetniük. Most pedig a Balaton déli partjánál is megfigyelték, hogy egyre többen bontják le a szabálytalanul épített vagy kapuval ellátott stégeiket. Több helyen pedig figyelmeztetést helyeznek el a hatóságok. 

Nem csak szabálytalan, veszélyes is az illegális stégépítés

A folyamatok felgyorsulása annak is köszönhető, hogy új vezetője van a vízügy balatoni kirendeltségének.

Hirdetés

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a veszélyt jelentő, szabálytalanul elhagyott horgászkarók és illegális stégek felszámolását

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/06/27/balaton-stegek-szabalytalansag-elbontas-illegalis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 200 milliárd forintot költöttünk idén SZÉP-kártyával

A feltöltések összege mellett a kártyabirtokosok és az elfogadóhelyek száma is dinamikus növekedést mutat. A …