2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Itt a piros, hol a piros?

Itt a piros, hol a piros?

  • Magyarország egyre több állam rendszerében piros
  • az európai rendszer őskáosz, ezen változtatna a bizottság
  • a bizottsági javaslat két szempont alapján listázná az országokat
  • Magyarország már a pirosban lenne

Október 13-án tárgyalja és ratifikálja az Európai Unió általános ügyek tanácsa az Európai Bizottság egységes országbesorolását tartalmazó javaslatát. A javasolt rendszert Írország hajlandó lenne átvenni, hazánk azonban eddig elzárkózott az ötlettől. Az egységes rendszerben Magyarország piros lenne, de ezzel együtt is jobban járnánk az átlátható rendszerrel.

Napról-napra nő azoknak az országoknak a száma, ahová Magyarországról csak korlátozásokkal lehet beutazni. Tegnap délután Görögország is szigorított, hazánkból már csak negatív pcr-teszttel lehet belépni az országba – ez azt jelenti, hogy a repülőgépre már fel sem lehet szállni teszt nélkül. Görögország mellett Írország, Nagy Britannia, Észtország, Lettország, Litvánia, Norvégia, Finnország, Ciprus, korlátozásokkal Németország – itt nem országokra, hanem régiókra bontva kezelik az utasokat, tehát aki Budapestről megy Németországba, az házi karanténba kell vonuljon – Belgium és Hollandia is felkiáltójelet tett Magyarország mellé. 

Index-EU-besorolas

Minden ország maga határozza meg a beléptetés szabályait, így van ahol ki lehet váltani teszttel a karantént, van ahol azonban nem. Az sincs kőbe vésve, hogy zöld-sárga-piros, A-B-C vagy bármilyen, három szintű besorolást alkalmaz egy ország, Görögország például egyszerűen listázza azon államokat, ahonnan csak teszttel lehet beutazni és kész.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/09/19/magyarorszag_piros_lenne_az_eu_altal_javasolt_besorolasi_rendszerben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Illetékmentesek lesznek a csokkal vásárolt ingatlanok

Januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak új vagy …