2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ismét devizakötvényt bocsát ki a magyar állam

Ismét devizakötvényt bocsát ki a magyar állam

Magyarország ismét kilép a devizakötvény-piacra, megkezdte egy japán jenben jegyzett államkötvény-értékesítés előkészítését, írja a Portfolio. Az Államadósság Kezelő Központ a napokban jelentette be, hogy durván megugrott az államháztartás hiánya, azonban akkor azt mondták, hogy a megugrott hiányt lakossági és forint állampapírokból finanszírozza majd. Az előzetes tervek szerint 4 milliárd euró értékben készül devizakötvényt kibocsátani a magyar állam, ebből 3,5 milliárd eurókötvény lesz, tehát feltehetően a maradék 500 millió eurónyi kötvény kerül majd jenben jegyzésre. 

Az ÁKK idei finanszírozási tervének második módosítására azt követően került sor, hogy a Pénzügyminisztérium (PM) a Covid-19-járvánnyal kapcsolatos kedvezőtlen gazdasági kilátások és a járvány negatív gazdasági hatásait mérsékelni hivatott fiskális politikai lépések eredményeképp hétfőn 3,8 százalékról 7-9 százalékra módosította a 2020-as költségvetés GDP-arányos hiánycélját.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/08/28/ismet_devizakotvenyt_bocsat_ki_a_magyar_allam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Új államtitkár felügyeli az EU-s források hasznosulását Magyarorszságon

Új államtitkár felügyeli az EU-s források hasznosulását Magyarorszságon

Októbertől új államtitkár, Ágostházy Szabolcs felügyeli az uniós források hasznosulását az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) – írta …