2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ismertették a Gyármentő likviditási garanciaprogram részleteit

Hirdetés

Ismertették a Gyármentő likviditási garanciaprogram részleteit

Az Index is beszámolt róla, hogy a kormány a gazdasági recesszió elkerülése és a teljes foglalkoztatottság megőrzése érdekében a már bejelentett Gyármentő programon túl újabb segítségként 200 milliárd forint keretösszegű Gyármentő garancia- és hitelprogram megindításáról döntött. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatása szerint a két részből álló program 2023. január elsején indul.

A program egyik eleme a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által indított 100 milliárd forint keretösszegű Gyármentő likviditási garanciaprogram, míg a másik az Eximbank Zrt. 100 milliárd forint keretösszegű Gyármentő beruházási hitelprogramja.

A cél a vállalatok versenyképességének megőrzése

A vállalkozásoknak jelenleg elsősorban a napi likviditásuk biztosításához, az emelkedő alapanyag- és energiaköltségek megfizetéséhez, továbbá munkavállalóik megtartásához van szükségük forrásra. A szűkülő hitelkínálat miatt ugyanakkor nem vagy csak magas áron jutnak hozzá finanszírozáshoz, ezért volt elengedhetetlen a Gyármentő likviditási garanciaprogram elindítása. A kezesség- és garanciavállalás kiemelt célja, hogy a hitelezés élénkítésén keresztül hozzájáruljon a vállalatok versenyképességének fenntartásához és növeléséhez – közölte az MFB az MTI-vel.

A Gyármentő likviditási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/16/gyarmento-program-vallalkozasok-hitelprogram-energiavalsag-recesszio-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

Ha durva lesz a béremelés, tartós marad a magas infláció

A KSH adatai szerint az idei év első kilenc hónapjában a bruttó átlagkereset 503 600 …