2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / India is betilthatja a kriptovaluták használatát

Hirdetés

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé – írta csütörtökön a BBC. A jogszabálytervezet célja olyan keretek megteremtése, amely lehetővé teszi, hogy az Indiai Központi Bank hivatalos digitális valutát bocsátson ki.

Az elmúlt hónapok várakozásai ellenére, miszerint az indiai kormány enyhítene a digitális pénznemek használatának korlátozásáról, az újabb bejelentések megerősítették a korábban előrevetített szigorítások bevezetésének szándékát. 

A hír hatására a kriptovaluták árfolyama jelentősen esett, az indiai WazirX tőzsdeoldalon a Bitcoin 13 százalékkal, a Shiba Inu és a Dogecoin több mint 15 százalékkal zuhant be.

Hirdetés

Az indiai zuhanás ellenére a nemzetközi árfolyamban viszonylag kisebb csökkenés volt érzékelhető.

Amikor Kína úgy döntött, hogy betiltja a kriptopénzeket, ami nagyon nagy lépésnek számított, a bejelentés akkor sem mészárolta le teljesen a kriptopiacokat

– hangsúlyozta Glen Goodman a The Crypto Trader című könyv szerzője a BBC-nek egy rádió beszélgetésben.

Az Indiai Központi Bank konzervatív módon közelít a kriptovalutákkal kapcsolatos kérdésekhez. 2020 márciusában az Indiai Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az RBI által két évre elrendelt digitális valutakereskedelmi tilalmat.

Shaktina Das, az Indiai Központi Bank elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kriptovaluták komoly aggályokat vetnek fel a makrogazdasági és pénzügyi stabilitás szempontjából és hogy a blokklánc technológia kriptovaluták nélkül is virágozhat.

Amit nem szabad Jupiternek…

Eközben El Salvadorban szeptember 7-e óta a bitcoin hivatalos fizetőeszközként működik. A bevezetés megrázta a kriptopiacokat, a bitcoin ára 52 ezer dollárról 43 ezerre zuhant.

A technikai átmenet sem volt zökkenőmentes. A bevezetés után az Index is írt a közép-amerikai állam lépéseiről, amelynek polgárait fejenként 30 dollár értékű bitcoinnal próbálta ösztönözni az állam az új fizetőeszköz használatára. Az országban kötelezővé tették a digitális pénz elfogadását mindenhol, ahol ez lehetséges. Elsőként a McDonald’s és Starbucks üzletekben fizethettek így a vásárlók El Salvadorban, ahol a lakosság 70 százaléka bankszámlával és bankkártyával sem rendelkezik.

Azóta újabb innovatív ötlet megvalósításán dolgozik a salvadori kormányzat, egy vulkán hőenergiájának felhasználásával terveznek olyan szuperszámítógépeket működtetni, amelyek alkalmasak a kriptobányászatra. Ezt már sikerült is megvalósítaniuk, az üzem szeptember óta működik.

First steps…

????#Bitcoin???????? pic.twitter.com/duhHvmEnym

— Nayib Bukele ???????? (@nayibbukele) September 28, 2021

Nayib Bukele elnök a héten <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/26/india-is-betilthatja-a-kriptovalutak-hasznalatat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …