2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ilyen vastag borítékot még nem láttak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Hirdetés

Ilyen vastag borítékot még nem láttak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Április 10-éig a Mercedes Benz Manufacturing Hungary minden dolgozója bruttó 870 ezer forintos bónuszt kap – közölte Facebook-oldalán a Vasas Szakszervezeti Szövetség. A Portfolio által kiszúrt bejelentés emlékeztetett arra a decemberi Index-értesülésre, amely szerint a német autóipai konszernnel kötött bérmegállapodásba tavaly került be a nyereségrészesedés, így a kecskeméti az első Németországon kívüli gyár, ahol ezt sikerült kialkudni. 

Lapunk érdeklődésére a prémiumautó-gyártó kecskeméti bázisa mindezt azzal kommentálta, hogy „2022-ben a Mercedes-Benz csapata ismét bebizonyította rátermettségét”. A vállalatnál kifejtették: a félvezetők hiánya és a logisztikai kihívások ellenére, a regionális Covid-intézkedések, valamint a geopolitikai bizonytalanságok okozta kihívásokkal teli környezetben is sikeres évet zárt.

Köszönetképpen az elért eredményekért és a nagyfokú rugalmasságért a Mercedes-Benz részesedést biztosít munkavállalóinak a vállalat sikeréből.

Hirdetés

Az alaphírt megerősítve arról tájékoztatta az Indexet a társaság, hogy  a kecskeméti gyár történetében most először a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. aktív dolgozói, valamint a gyárban aktív szerződéssel rendelkező kölcsönzött munkavállalók is eredményrészesedési juttatást kapnak.

A bruttó 870 ezer forintos összeg egy egyszeri kifizetés formájában, április elején, a márciusi fizetéssel együtt kerül a munkavállalók számláira.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/21/autoipar-munkaeropiac-mercedes-benz-kecskemet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

Az elmúlt hetekben több olyan elemzés is napvilágot látott, többek közt a Portfolio hasábjain, amelyben …