2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így ünnepli Amerika a hálaadást a járvány idején

Hirdetés

Így ünnepli Amerika a hálaadást a járvány idején

A hálaadás az egyik legnagyobb ünnep Amerikában. Ilyenkor a hagyományok szerint útnak indul az ország, összegyűlnek a családok. A kollégiumlakó diákok hazatérnek szüleikhez, esetleg az egész család útra kel, hogy olyan rokonnál ünnepeljenek együtt, aki már nem tud utazni. Békeidőben nincs is ezzel semmi gond, sőt szép és megható minden ilyen családi összejövetel. Idén azonban együtt kell élnünk a világjárvánnyal is, ami különösen súlyosan érintette már eddig is Amerikát, és nem is enyhül, hanem inkább egyre súlyosbodik.

Immáron hivatalosan is a pandémia harmadik hullámáról beszélünk, a napi 167 000 új fertőzés mellett a kórházi kezelést igénylő esetek két hét alatt megduplázódtak, és a halálozások száma szinte naponta dönt csúcsot, meghaladva a napi 1500 elhunytat.

Hirdetés

Néhol már elfogytak a kórházi ágyak, sátrakban kezelik a betegeket, illetve mobil halottasházakat létesítettek. Visszatérő kérdés, hogy ilyen körülmények között lehet-e egyáltalán biztonságosan utazni.

A Reuters riportja szerint sokan az utazás előtt Covid-tesztet csináltatnak, ezzel nyugtatva meg magukat és vendéglátóikat. Mint megírtuk, Texasban éppen a hálaadással kapcsolatban várható utazásokkal és családi összejövetelekkel összefüggésben vezettek be kijárási korlátozásokat. Hasonlóképpen, az ország legfőbb fertőző betegség szakértőjének tekintett, és az AIDS járvány elleni küzdelemben elévülhetetlen érdemeket szerző 

Dr. Anthony Fauci is kifejezetten az utazások mellőzésére szólított fel. Ebben csatlakozott hozzá az országos  tiszti főorvos (Surgeon General), Jerome Adams is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/26/halaadas_a_covid_jarvany_idejen_-_mit_lehet_es_mit_nem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb állami milliárdokat kap a divatipar

Újabb állami milliárdokat kap a divatipar

Megemelték a keretösszeget, így tízmilliárd helyett 15 milliárd forintra […] A teljes cikk megtekintéséhez és …