2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így néz ki a jövő magyar munkahelye, betekintést nyertünk a Mol felhőkarcolójába

Hirdetés

Így néz ki a jövő magyar munkahelye, betekintést nyertünk a Mol felhőkarcolójába

Az ország legmagasabb épületébe – ahol az irodák mellett nyilvános kilátóterasz, látogatói központ és éttermek is működni fognak – kilenc különböző telephelyről 2500 kollégáját költöztette át a Mol azzal a céllal, hogy modern és fenntartható körülmények között dolgozhassanak. 

A Mol Campus működésében fontos tényező a megfelelő informatikai hálózat, illetve a magas szintű információ- és kiberbiztonság, amelynek tervezéséről és a kivitelezés minőségbiztosításáról az Index által korábban bemutatott Kontron Hungary Kft. (korábban S&T Hungary néven futó vállalat) gondoskodott. A cég részletezte, hogy milyen paraméterek mentén tekinthető egyedülállónak és a jövő campusának az épület.

Szintenként százas nagyságrendben elhelyezett szenzorok figyelik és reagálják le a fénymennyiséggel, a levegő összetételével vagy a hőmérséklettel kapcsolatos változásokat.

A dolgozói komfortérzet és az energiahatékonyság érdekében automatikusan kapcsolódik be a szellőzőrendszer, hogy frissen tartsa a kollégákat, vagy húzódnak le az árnyékolók, ha nagyon besüt a nap. 

Hirdetés

Huszonkilenc emeletet természetesen senki nem jár végig, hogy a kollégák után lekapcsolja a villanyt, így mozgásérzékelők jelzik a rendszernek, ha már valahol nincs szükség a világításra. Világszinten is újdonságnak számít, hogy az IoT-rendszerek naponta több tíz gigabájtnyi adatot szolgáltatnak automatikusan az épületről, amit mesterséges intelligencia dolgoz fel, és ez alapján vezérli az épület automatizálását.

Campus a jövőből

Az épületet 325 darab IT-hálózati és kiberbiztonsági eszköz, illetve több mint 700 Wi-Fi Access Point szolgálja ki. Összehasonlításképp egy átlagos irodaházban 40-45 hálózati eszköz és jellemzően 150-200 Access Point található. 

Az informatikai hálózat felépítéséhez több mint 650 kilométernyi réz UTP-kábelt és több mint 80 kilométernyi, 48 szálas optikai kábelt használtak fel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/13/mol-kontron-campus-jovo-munkahely-informatika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …