2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így működik majd a fiatalok szja-mentessége

Hirdetés

Így működik majd a fiatalok szja-mentessége

Az Országgyűlés szerdán mindössze egy ellenszavazattal fogadta el a 25 év alatti fiatalok szja-mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot – közölte közösségi oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A 25 év alatti fiatalok szja-mentessége a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik lépése, amelytől a kormány a foglalkoztatás növelésén túl azt várja, hogy a legfiatalabb munkavállalók jobban keressenek, akik így könnyebben, előbb tudnak önálló életet kezdeni, családot alapítani.

A kormány a munkaképes korú 25 év alatti fiatalok számát 1 millióra teszi, az Index számításai szerint, a KSH adatai alapján a 15 és 25 év közötti korosztály összlétszáma közel 1,15 millióra jön ki. (Magyarországon legálisan 15 éves kortól lehet munkát vállalni.)

Hirdetés

A tavalyi év elejétől élő, négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentességéhez igencsak hasonló koncepció a fiatal felnőttek jövedelmében havi 22 százalékos emelkedést fog jelenteni. Továbbá ezzel a diákszervezeteknél munkát vállalók bérét a jövő évtől a járulékok mellett most már adó sem terheli

– mondta el Novák Katalin családokért felelős miniszter az Indexnek adott interjújában februárban, még a fiatalok szja-mentességéről szóló törvényjavaslat benyújtása előtt. Majd azóta kiderült, hogy a 25 év alattiak adókedvezményének biztosítása évente 130-150 milliárd forintot jelent a költségvetésnek.

Novák Katalin

Novák Katalin

Fotó: Sóki Tamás / Index

Nézzük is a részleteket! 

Egész pontosan mit jelent a 25 év alattiak szja-mentessége?

Azt, hogy a 25 év alatti fiataloknak a jövő év elejétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a munkával megszerzett és az egyéb jövedelmeik után.

Ez a jövedelem, amelyre az adókedvezmény érvényesíthető, többek között […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/30/fiatalok-szja-mentessege-torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre több adókönnyítéssel számolhatnak a vállalkozások

Jövőre több adókönnyítéssel számolhatnak a vállalkozások

Jövő júliustól 15 százalékra csökken a munkabért terhelő szociális hozzájárulási adó, továbbá a cégek által …