2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így lettek egyre gazdagabbak a világ milliárdosai

Hirdetés

Így lettek egyre gazdagabbak a világ milliárdosai

Az elmúlt évtizedben sok változás ment végbe a világ milliárdosainak toplistáján. Noha az évek során a gazdagok sokkal gazdagabbak lettek a világban, a globális lista eleje továbbra is rendkívül exkluzívnak számít. A 10 leggazdagabb magánszemély elit csoportjában mindössze 19 ember váltotta egymást. A dobogón pedig még ennél is szűkebb mozgások zajlottak.

Az idei toplista

A Visual Capitalist a Forbes 2022-es összesítése szerint összesítette az idei leggazdagabb magánszemélyeket, és a szerkesztők azt is megvizsgálták, hogyan változott a rangsor az elmúlt 10 évben.

Ráadásul a koronavírus-járvány időszaka nemhogy lassította volna a vagyongyarapodást, hanem még fel is gyorsította. 2020 és 2021 között a toplistán szereplők medián nettó vagyona 29 milliárd dollárral nőtt, ami messze meghaladta a megelőző évek növekedési ütemét.

A milliárdosok vagyona tehát stabilan emelkedik. Az viszont izgalmas kérdés lesz, hogy a következő években lesz-e olyan szereplő, aki képes lesz a Muskéhoz hasonló berobbanásra.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20221201-milliardos-vagyon-gazdag-elon-musk-jeff-bezos-bill-gates.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Virtuális fizetési kártyát fejlesztettek ki

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli …