2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Hirdetés

Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Az Ukrtransnafta ukrán csővezeték-hálózat üzemeltetői április 1-jétől ismét megemelhetik az orosz olaj Barátság kőolajvezetéken keresztüli tranzitdíját – írja az Argus hírügynökség. Ezeket az adatokat a Kommerszant forrásai is megerősítették, megjegyezve, hogy

a tarifa megduplázódik, és tonnánként 27,2 euróra emelkedik.

Hirdetés

Kijev a tarifa emelését a háborúban elpusztult kőolajszállítási infrastruktúra újjáépítésének költségeivel magyarázza. Egyelőre nincs végleges döntés a kérdésben, a tárgyalások folytatódnak.

Az oroszok is tudnak róla

A Transznyefty vállalat, amely az Oroszországból exportált kőolaj szállításáért fizet a Barátság kőolajvezetéken keresztül, a Kommerszantnak elmondta, hogy tud Ukrajna tarifamódosítási szándékáról, de nem ismeri az emelés paramétereit és azt az időpontot, amelytől kezdve a tarifák emelését tervezik. Erről a kérdésről az ukrán félnek mindenekelőtt Magyarországgal és Szlovákiával kell megállapodnia – mondták a lapnak.

Az Argus szerint a második negyedévben a vezeték déli ágán keresztül történő szállítások ütemterve a kőolajszállítások közel 30 százalékos, napi 321 ezer hordóig (három hónap alatt mintegy 4 millió tonna) történő növelését irányozza elő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/25/haboru-oroszorszag-ukrajna-koolaj-tarifa-vezetek-baratsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Ha már ütköznie kell, nyugdíjassal ütközzön!

Az Európai Unió új szabályozást készít elő, amelynek értelmében egységesen szigorúbb szabályok mellett tarthatnák meg …